Şule Becer

Şule Becer

Gerçek
suleaknc335@gmail.com

YOLA ÇIKIŞ

14 Şubat 2022 - 13:18 - Güncelleme: 14 Şubat 2022 - 15:25

 

Yola niyet edip, başlangıcı yapıp adım atmak; o adımı attıktan sonra ilerleyiş başladı mı nasıl yapsam,  ne şekilde ilerlesem, bu yolda daha istikrarlı nasıl yürüsem, nereye sapsam, nerelere sapmasam,  taşları dikenleri, çukurları, çalıları en iyi nasıl fark edip önlemimi alsam, beni engellemelerine nasıl  mani olsam. Onlara takılmadan bir kenara bırakıp, hedefime doğru ilerlerken yanlarından geçip  gidebilme becerisi edinebilmeli. 

Emekleri sekteye uğratacak, bilinçli veya bilinçsiz bizi tökezletecek tüm etkenleri belirlemek, farkında  olarak bunların ayrımını kavrayarak yolda ilerlemek… Varılacak olanın, elde edilecek sonucun cazibeli,  heyecan verici, kendi gerçeklerimizle, yaşamdan tam manasıyla ne beklediğimizle aynı parelellikte  olması; yolda yürümeyi daha azimli, istekli tutkulu hale getirebilir. 

Yolda ilerlerken heyecan verici olanda yeni keşifler, bilgiler, maceralar, fikirler yeni etkileşimler…  Deneyimin, farkındalığın dolaylı yoldan istemsizce elde edilmesi… Yapılacaklar ve yapılmayacaklar  listesinin, bilgi heybesinin içinde kendiliğinden yerini alan tecrübe birikimi oluşturması. 

Kat edilen yolda, elde edilen mesafelerin yaşattığı başarı hazzının, yolu yürürken bizi daha azimli,  kararlı ve dirençli kıldığı kuşkusuz gerçek. Kendine olan inanç; bize bir kamçı ve ivme kazandıran, yolun güzelleşerek, saygınlaşarak eminlik duygusuyla ilerlediğimizi görmemizi sağlıyor. 

Velev ki gidilen yönde ışık yoksa, ufuk iç karartıcı hissettiriyorsa, çıkılan yol kendi gerçeklerimizle  örtüşmüyorsa; adım atmak, çabalamak içten gelmeyecek, emek vermeye değmeyecektir. Yolda sarf  edilen; efor, enerji, zaman kaybı, gençlik kaybından, ayak sürümekten öteye geçmeyecektir. 

Yaşam yolculuğumuzda, aldığımız nefesi, geçen her anı, hissettiğimiz tüm güzel duyguları,  edindiğimiz becerileri, sahip olduğumuz yetenekleri; yüce benliğimizi heba etmeyecek, var oluşumuzu eşsiz kılacak kararlar eylemler için kullanmalıyız. 

Önemli olan nokta çıkışta niyet… Niyet özne ile ne kadar uyumlu, egolardan komplekslerden ne  kadar arınmış, salt haline ne ölçüde ulaşmış? Kendi gerçeğini en gerçek haliyle belirleyip, niyet özne  samimiyetini kurarak çıktığımız her yol, yaşam yolculuğunda yürümeye değecek değerli yollara  dönüşecektir.



 

Bu yazı 487 defa okunmuştur.