Şule Becer

Şule Becer

Gerçek
suleaknc335@gmail.com

UMUT

19 Mayıs 2023 - 17:04


                                                                              UMUT

    Umut etmek
Umutlu olmak, pek çok insan için yaşama sevincinin gerekçesi, motivasyon kaynağı, hayata tutunma anlamına gelen bu kelimeyi her duyduğumda yüreğime kasvet çöker.

  Sevemedim kabullenemedim bir türlü’ umut etmek’ kavramını. Olması gerekenin, olmak zorunda olanın, başka yolu olmayan gerçeğimin, geniş zamana yayılıp gerçekleşmesini beklemek bana göre değil. Yanlış olanın yanlışından eminsem, doğrunun ne olduğunu biliyorsam çözüme odaklanmalı sorunu kalıcı olarak yok etmeliyim.

  Çok değerli olan yaşamımı, gençliğimi, enerjimi, sağlığımı umut istasyonunda, belkiler treninin geçmesini ümit ederek beklemek bana göre değil. Kuran’ı kerimde ‘İnşirah suresinde şöyle der ‘Şüphesiz güçlükle beraber bir kolaylık vardır. Gerçekten, güçlükle beraber bir kolaylık vardır.’

   Psikolojide ‘Öğrenilmiş Çaresizlik’ kavramında olduğu gibi pes edip, meselenin güçlük kısmına takılıp, şikayet sızlanma bataklığına saplanıp kalmaktansa, proaktif olmak, sorunu, sorun yaratan olguları öngörebilmek, bulunduğun koşulda, sahip olduğun imkanlarla elinden gelenin en iyisini yapıp sonuç olumlu ise keyfini çıkarmak, değilse yeni çözüm yolları denemek. Bana göre realist yaklaşım bu olmalı.

      Şafak kızıllığında bulutların arasından sızan ışık
      Günüme neşe getir
      Coşkuyu taşı kalbime
      Sevincin kanatlarını tak ruhuma
      Sevginin sıcaklığıyla sar beni
      Bugünüm dünden daha iyi olsun
      Yarınım bugünden çok daha muhteşem gelsin…
            ANLAMLI, MAVİ, FERAH BİR GELECEK
                    ‘BAŞKA YOLU YOK’

 

Bu yazı 381 defa okunmuştur.