Şule Becer

Şule Becer

Gerçek
suleaknc335@gmail.com

TEDx İzmir Women' YENİDEN TANIMLA'

14 Şubat 2023 - 21:21 - Güncelleme: 16 Şubat 2023 - 20:30

TEDx İzmir Women’ YENİDEN TANIMLA'

Paylaşmaya değer fikirler sloganıyla yola çıkmış TEDX (ted. Com) tarafından sağlanan lisans ile düzenlenen TEDx Izmir Women etkinliği, birbirinden değerli on konuşmacıyla gerçekleşti.
‘Yeniden Tanımla’ teması dahilinde konuşmacılar farklı alanlardaki, kavramları, olguları, durumları, yeniden tanımlayarak farklı bakış açıları sundu. Ayşen Şahin’in moderatörlüğünde, Ahmet Adnan Saygun sanat merkezinde 6 kasımda gerçekleşen etkinlikte ilk olarak Pınar Aylin güzel sesiyle sahne aldı.

Buket Uzuner
Ardından yazar Buket Uzuner ‘’ Asıl düşmanlık cinsiyetler arası değil, insanlar arasıdır.’’ Temalı konuşmasını gerçekleştirdi.

Duygu Demirdağ
CNN TÜRK haber spikeri, ‘İnsanlık hali’ programını hazırlayıp sunan Duygu Demirdağ ‘ Hepimiz umudu koyacak bir yer ve kahraman arayışındayız. Ama hiçbir paketlenmiş kahraman kahraman değildir.

Aslı Karataş
’ Uyuyan Güzel Uyandı.’ kitabının yazarı avukat, Aslı Karataş ‘Kadınlar bu dünyada var olabilmek için mücadele etmek zorunda.

Bahar Tezcan
’ Terapi odasında iyileşen ilişkiler.’ İmkansız ilişkilerden, mümkün ilişkilere kitaplarının yazarı Psikiyatrist, Psikoterapist Bahar Tezcan, ‘İnsanı fısıltıyla konuşturan şey suçluluk duygusudur.’ Ana başlıklı konuşmasıyla yer aldı.

Burcu Burkut Erenkul
Babasının otomobil sporlarına olan ilgisi sayesinde yedi yaşında kartina ile tanışan, yirmi bir yaşında elde ettiği şampiyonluk ile Türkiye’nin en genç ralli şampiyonu ünvanına sahip olan Burcu Burkut Erenkul sahne aldı.

Münteha Adalı
 Türkiye’nin en büyük temizlik şirketlerinden olan Güvensan tesis hizmetlerini yöneten, seksen bir ilde hizmet veren, aynı zamanda hem seri girişimci, hem de genç girişimcileri ve kadınları destekleyen melek yatırımcı, başarısıyla ilgili nasıl yaptınız sorularına ‘Ruhun kadını erkeği yok ‘  ‘Cinsiyetime dayatılan tüm rolleri reddettim ‘ ve ‘İz bırakarak yaşamak ‘ sözüyle  bana da ilham kaynağı olan, başarılı iş kadını Münteha Adalı  ‘Benim fırsatlarım , her hayır, her engel, her göz ardı edilişten doğdu. Diyerek, kendini tanımladı.

Aslıhan Begüm Gökçınar
Kabul, boyun eğmek değildir, kabul her şeyin başlangıcıdır.
Alopesi hastalığı öncesinde ve sonrasında yaşadığı zorlukları, herkese umut verebilecek öyküsünü anlattı. Vücudun, kendi hücre ve dokularını yabancı olarak tanıması ile ortaya çıkan Alopesi hastalığı ile tüm vücudundaki tüylerini kaybetmesi neticesinde yaşadığı psikolojik travmayı, hastalığını kabullenerek geçirmesini, bunun neticesinde yaşadığı olumlu dönüşüm  sonucunda, hayatının aşkıyla tanışmasını, iki ay önce gerçekleşen evliliğini paylaştı.

Dr. Gizem Sürenkök
Boğaziçi Üniversitesi Psikoloji ve Siyaset Bilimi bölümlerinden mezun olduktan sonra, New york Üniversitesi’ nde Psikoloji masteri yapan doktorasını Cornell Üniversite’sinde tamamlayan Dr. Sürenkök, ‘Sağlıklı bir ilişki, birbirinizin her şeyi olamayacağınızı kabullendiğiniz anda başlar.’   Doğru kurulan ve sürdürülen ilişkilerin bize nasıl iyi geldiğine ve bu şekilde ilişkiler kurabilmemiz için yapmamız gerekenlere odaklandığı konuşmasında, iyi iletişim kurmak için önerilerde bulundu.

Hülya Mutlu
Konuşmacı Yazar Mentor
Hacettepe Üniversitesi İİBF de başlayan gelişim yolculuğuna İngiltere South Essex Collage  ( İşletme ve yönetim kursları)  ve The Coaching  Academy (kurumsal koçluk)  ve Oxford Üniversitesi (liderlik gelişimi ve yönetimi ) Türkiye’de ise Adler koçluk okulundan mezun oldu. Halen Üsküdar Üniversitesi Psikoloji bölümünde akademik alanda çalışmalarına devam eden Mutlu ‘’İnsan insanın kurdu değil yurdudur. Dertlerimizi birbirimizin gönüllerinde dinlendirmeye ihtiyacımız var.’’ Diyerek dostluğu tanımladı…

Selcen Bahadır
Kadın hastalıkları ve Doğum Uzmanı, Cinsel terapist
Op. Dr. Selcen Bahadır meslek hayatına özellikle cinsel sağlık, cinsel tıp, kadın- erkek cinsel işlev bozuklukları alanlarında çalışan, insan cinselliğinin, hem fizyolojik hem de psikolojik yönleri üzerinde uzman olan Bahadır, ‘’ Mutluluğa giden yolda atılabilecek en büyük adım, kadının kendi cinselliğini yeniden tanımlamasıdır.’’ Diyerek konuşmasını tamamladı. Gece şarkıcı Safiye’nin sahne performansıyla son buldu.

‘’Yeniden Tanımla’’ diyerek birbirinden değerli konuşmacıların, değerli fikirleri ve dünya görüşleri ile, farklı bakış açıları sağlayarak biz kadınların eşsiz biricik yaşamımızı daha anlamlı yaşayabilmemiz için katkıda bulunan, TEDx İzmir Women organizasyonunu düzenleyen ve emeği geçenlere sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum.
















Bu yazı 404 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Prof Dr Nurettin Demir
    1 yıl önce
    Teşekkürler Şule Hanım. Bu güzel toplantıyı bize ve okurlarımıza ilettiğiniz için. Toplantıya katılan kadınlarımızı da içtenlikle kutlarım. Saygılarımla Dr Nurettin Demir