Şule Becer

Şule Becer

Gerçek
suleaknc335@gmail.com

KENDİME SÖZÜM VAR

11 Temmuz 2023 - 20:46

                                      KENDİME SÖZÜM VAR
  En son okuduğum kitap Muazzez İlmiye Çığ’ın ‘ Yaşadım demek için ne yapmalı’ isimli kitabı. Büşra Sanay’ la söyleşi gerçekleştirilerek yazılan kitapta Muazzez İlmiye Çığ otuzlu yaşların verimlilik yılları olduğunu belirtiyor. Bu yaşlarda kendimize sormamız gereken en önemli sorunun ‘ İşimi ve hayatımı ne kadar seviyorum? Şayet bu konuda kuşkuları olan biriyseniz, bu yaşlar yeni bir hayat kurmak için en elverişli zamanlar’ olduğunu vurguluyor.
   Otuz yaşıma bastığımda, bende yaşamımı sorgulayıp, kendim için ne yaptım diye sorduğum da, bulduğum cevap kocaman bir HİÇ! olmuştu.
  Geriye dönüp baktığımda okul yaşamım olmadığı için ıskalanmış olarak nitelediğim hayatımın, ellerimin arasından kayıp gidiyor olduğu gerçeğinin dehşeti, benliğimi kaplamıştı.
  O an bir karar verdim, ‘Bundan sonra yalnızca kendime emek vereceğim, kendimi geliştireceğim, beni mutlu eden ne varsa keşfedip yaşamıma dahil edeceğim. Kırk yaşıma geldiğimde şimdiki Şule olmayacağım.
  Benim için anlam ifade eden öğeler en başta ‘Eğitim ve Sanat’ ömrümün sonuna kadar uğruna çaba harcamaktan asla pişmanlık duymayacağım, bilginin, yaratıcılığın sınırsız özgürlük alanlarının bulunduğu büyülü dünyam da yeni bilgiler öğrenmeye, sanatımda üretmeye, yaratıcılığımı her daim aktif tutmaya dolu dizgin devam ederek, anlamlı yaşamımı oluşturma yolculuğumda, yürüdüğüm yoluma, taşlarımı döşeyerek ilerliyorum.
 Kendime söz verdim, nasip olurda seksen yaşımı görürsem yaşam analizi yaptığımda, her anımın dolu dolu yaşandığı, aldığım her nefesi, kendimi mutlu etmek için tükettiğim, her uykusuz kalışımın bana hizmet ettiği, muhteşem sonuçlar için çabalanarak tatlı yorgunluklar yaşadığım, ruhumu kanatlandıran eylemleri gerçekleştirdiğim bir hayat geçirmek, kendi en salt özümde var olan yeteneklerimi yaratım sürecinden geçirip, görünür, bilinir kıldığım, ressam olduğum için yapabildiğim en büyüleyici resimleri yapıp, tablolarıma bakan insanların gözlerinde gördüğüm ışıltıyı, salt beğeni ifadesini çok fazla insanda görebilmeliyim.
  Eğitim sürecinde belirlediğim hedeflerimi disiplinli çalışarak gerçekleştirmek. Sevdiklerim, ailem, çocuklarım, dostlarımla gönül gönüle, diz dize, sağlıklı, güvenli, huzurla geçirilen anlar, bana karşı kalbi koşulsuz sevgiyle dolu insanlarla çevrelenmiş, beni ben olduğum için seven, kabullenen benliklerden, fikirlerden oluşturduğum sosyal çevrede yaş almak istiyorum.
  Ömür yolculuğumun sonunda, keşke kelimesini hiçbir şekilde telaffuz etmek, olumsuz duyguları hissetmek istemiyorum.
  Yüreğimle, aklımla, en doğru kararları verip, yaşlı tatlı bir kadın olduğum da pişmanlık duymadığım ‘İyiki’ kelimesinin hücrelerime kadar işlediği, ruhumun huzur içinde olduğu ‘’ Ne iyi yapmışım ne kadar ‘ANLAMLI’ bir hayat yaşamışım deyip, aynada kırışmış sevimli yanaklarıma makas atıp, kendime göz kırpmak istiyorum.

                           KENDİME SÖZÜM VAR
 

Bu yazı 514 defa okunmuştur.