Fatma Özkan

Fatma Özkan

Şundan Bundan
fatmaozkananemon@gmail.com

Her Günümüz Kutlu Olsun

09 Mart 2023 - 11:03

HER GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN

Kadınlarımız, ömürleri boyunca içinde yer aldıkları çeşitli durumlarda verdikleri yaşam savaşında; anne, eş, kız çocuğu, sevgili, metres olarak sürekli kendilerini bir erkek üzerinden tarif  etmenin,  edilmenin ağır yükünü taşıdılar.

Atatürk’ümüzün dediği gibi’’ Kadınlarımız için asıl mücadele alanı, asıl zafer kazanılması gereken alan, biçim ve kılıkta başarıdan çok; ışıkla, bilgi ve kültürle, gerçek  faziletle süslenip donanmaktır.’’ 

‘’Eksik etek, aklı kıt, kadın erkeğin şeytanıdır karnından sıpayı sırtından sopayı eksik etmeyeceksin,hamurlu  ellerinle erkek işine karışma, gibi bir çok söylemler artık kabul görmemektedir. Günümüzün kadını; her alanda başarı elden, üretken, cesur, kimseye sırtını dayamadan yaşamını sürdürebilecek konumdadır.

Elbette hala süregelen sancıları vardır. Kocası tarafından şiddete uğrayan,  hatta öldürülen pek çok kadınımız vardır. Ancak inanıyorum ki yine kadınlarımız tarafında bu  sorun da çözümlenecektir. Anneler, 

Erkek çocuklarını daha vicdanlı,  hoşgörülü ve değer bilen kişiler olarak yetiştirdikçe şiddet te cinayetler de olmayacaktır. 

Aydınlık yarınlarımızda eşit haklarla, cinsiyet farkı olmaksızın, kadın erkeğin şeytanıdır  erkek,  omuz omuza başarılar elde edeceğimiz günleri yaşamamız dileğiyle.

8  MART DÜNYA KADINLAR GÜNÜMÜZ KUTLU OLSUN.



 

Bu yazı 520 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 2 Yorum