Her geçen gün biraz daha fazla kaygılanıyor ve hayal kırıklığına uğruyoruz. Ekonomik kriz, medyadan pompalanan haberler, gençlerimizin gelecekle ilgili kaygıları, ülkemizde her alanda hissedilen aksaklıklar. ..
Gün geçmiyor ki;çocukların kayboluşları, sonradan ulaşılan cansız bedenleri, yok sayılan kadın cinayetleri.
Beyin kanamasından, kalp krizinden, ya da adının konulamadığı nedenlerden birileri hayatlarını kaybediyor. Yakınlarımızdaki camilerden her gün birkaç sela duyuyoruz.Yüreklerimiz dağlanıyor.
Bir de üstüne üstlük ülkemizin içinde bulunduğu coğrafyada sınır komşularımızda olan savaşların getirdiği endişe; ölen binlerce masum insan, Hayal kurmayı bilemeden, yaşamın kıyısından bile tutunamadan atılan bombalarla hunharca parçalanan çaresiz küçük bedenler. ..Ülkemize gelmek zorunda kalan savaş mağduru insanların ekonomimizdeki ve sosyal yaşamımızdaki var olan olumsuzlukları yükseltmeleri
- Bir çoğumuzda sıkı sıkıya bağlı olduğumuz ‘’sevgi’’ hissinden eser kalmadı, Vicdanlarımızı rafa kaldırdık.
Vicdan ve sevgi olmayınca da ilişkilerde de yozlaşma başladı. .şiddet eğilimi arttı. Birbiri mize tahammül edemez olduk. Saygıyı unuttuk. Büyük çoğunluğumuz ben merkezci oldu. Oysa biz olmayı beceremezsek ben olma erdemini de yaşayamayız.
Çevremizde eskiden olduğu gibi şen kahkahalar yok. Aksine asık yüzler, agresif, empatiden , hoşgörüden uzak davranışlar. Öfke kontrolü yapamayan insanların şiddet içeren halleri.. bu gibi kişilerin bizi maruz bıraktığı sosyal ortamlar.
Zor günler geçiriyoruz. Büyük bir kesim yaşamından mutlu değil . Ülkemizde ne badireler atlatıldı. ..Refah içinde sevgi dolu yüreklerle ilişkimizi sürdüreceğimiz günlere elbet kavuşacağız. Biz güçlü bir devletiz. .İdare şeklimiz olan cumhuriyet bizleri ulus olarak bir arada tutma gücüne sahip!
Umudumuz gençlerde… Çeşitli dallarda başarılar elde eden pırıl pırıl gençlerimiz var. Ne yazık ki medayada televizyon kanallarında hiç bahsedilmiyor. Haberler üçüncü sayfa haberleri ile dolu. Biz ebeveynlere çok iş düşüyor. Çocuklarımızın eğitim ve öğrenimlerine, azami özeni göstermeliyiz. Gençlerimiz, CUMHHURİYET İLKELERİNE sıkı sıkı sarılarak, duyarlılıklarını ve farkındalıklarınıarttırarak ülkemiz adına yararlı çalışmalar yaparak, ülkemizin refah düzeyinin artmasında etkin rol oynarlbilirler.
Kendi adıma gençlerimize ğüveniyorum. Dilerim ışıklı, aydınlık, huzurlu ve herkesin birbirine hoşgörü ile yaklaştığı,sevgi dolu günler çok yakındadır.
Umut dolu günler var hala !








