İlyas Arıkan

İlyas Arıkan

Engellinin Sesi
ilyasarikan4848@gmail.com

Engellilerin Ulaşımda Yaşadığı Zorluklar

03 Kasım 2022 - 07:52 - Güncelleme: 03 Kasım 2022 - 21:49

Bugün düşündüm de acaba tekerlekli sandalyede hayatını devam ettiren yürüme güçlüğü olan engelli arkadaşlarım toplu ulaşım araçlarına erişim imkanını rahatlıkla bulabiliyor mu? Bizlere nakil hizmeti yapan büyükşehir belediyesi engelli nakil araçları var fakat bu araçlar il olarak Muğla'da yeterli olmadığı kanısındayım.
Engelliler bireylerin şehir içi veya şehirler arasında bir yerden başka bir yere gitmek istediklerinde ulaşım araçlarına erişim imkanlarının olması için Fethiye kent konseyi engelli meclisine başvuruda bulunacağım.
Başka büyük şehirlerdeki engelli arkadaşlarımızın ulaşım hakkını kullanmaları için özel olarak oluşturulmuş ulaşım çözümleri olduğunu gördüm. Fethiye’miz ve Muğla’mızda da engelsiz taksi, mavi taksi gibi hizmetlerin olması için çalışma tüzükleri olanağı sunulması ve bazı ilçe belediyelerinde tekerlekli sandalyeli engellilerin araçlara binmesini kolaylaştıran hareketleri aktarma sistemlerinin yapılması için isteklerimizi ileteceğim.
Muğla büyükşehir belediyesi sağlık ve sosyal hizmet daire başkanlığına ve ilçe belediye başkanlarımıza; engelli arkadaşlarımıza daha iyi hizmet verebileceklerini düşündüğüm ilçelerimize birer tane belediye engelli nakil aracı alımı konusundaki ihtiyacımızı ve dileğimizi görüşmeleri için ilçe belediye başkanlarıma özellikle söyleyeceğim.
İnşallah ilçe belediye başkanlarımız bulundukları ilçeye bir engelli nakil aracı alırlar ve engelli arkadaşlarımız içi ulaşım daha kolay olur.
Biz engelli bireylerin karşılaştığı zorlukları görerek, gelecekte belki de her insanın engelli bir insan olarak topluma ayak uydurmak zorunda kalacağını göz önünde bulundurarak empati kurmanızı istiyorum.
Son olarak sizlere kendi çekmiş olduğum ve tekerlekli sandalyedeki bir arkadaşımızın çektiği zorluğu da paylaşarak yazımı sonlandırmak istiyorum.
Engelli Bir Arkadaşımızın yaşadığı zorluk

Sevgiyle kalın

Bu yazı 472 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum