Aydan Tuncayengin

Aydan Tuncayengin

Zamanın Ruhu
aydan.tuncayengin@gocekgazete.com

İzmir Yazarlar Kooperatifi Olarak 1.Çeşme Kitap Günlerine Katıldık!

24 Ağustos 2023 - 12:35 - Güncelleme: 24 Ağustos 2023 - 13:40

İzmir Yazarlar Kooperatifi Olarak 1.Çeşme Kitap Günlerine Katıldık!

Çeşme Belediyesi 1'inci Çeşme Kitap Günleri, 'Onlarca yazar, binlerce kitap' sloganıyla başladı.


17-20 Ağustos tarihleri arasında Çeşme de düzenlenen etkinliğe İzmir Yazarlar Kooperatifi İZYAKO ortakları, edebiyatın güçlü kalemleri yazarlarımızla birlikte katılım sağladık.

Edebiyatın farklı türlerinden oluşan eserler İZYAKO standında kitapseverlerle buluştu.
20 Ağustos'a kadar 4 gün süren şenlik Çeşme Meydanı'nda, birbirinden değerli yazarları Çeşme de buluşturdu.



İzmir Yazarlar Kooperatifi ortaklarından "Serkan Esen, Aydan Tuncayengin, Aynil Onur Yüksel, Betül Özlem Yurdakul, Kadir Karpuz, Mümtaz Gökçebağ, Ayşe Manav, Selin Sunal, Mukadder Çimen" kitap etkinliğinde okuyucularına kitaplarını imzaladılar.

1. Çeşme Kitap Günlerine katılan kitapseverler etkinlik süresince birçok yazar, söyleşi, panel etkinliği ve müzik ziyafetinde bir araya geldi.

Ben de İzmir Yazarlar Kooperatifi Ortağı ve Proje Genel Koordinatörü olarak, Çeşme de kültür/sanat hareketini daha geniş kitlelere yaymak için bulunduk. Çeşme Belediye Başkanı Sayın Ekrem Oran'a İZYAKO olarak teşekkür ederiz.


Bu hareketin ve etkinliğin en önemli amacı kitap okuyan nesillerin, geleceğin mimarisinin şekillenmesinde büyük önem taşıdığını anlatmaktır.

Bir toplumda kültürlü, okuyan insanlar ne kadar çok olursa, o toplum o kadar gelişecektir. Kitap okumanın önemini kavramaları konusunu çocuklara ve gençlere aktarmak zorundayız. Toplumun bilinçlenmesi, kendini yetiştirmesi, insanlara ve çevresine saygılı kişiler olması bakımından kitap okumak önemlidir. Özellikle çocukların kitap okuma alışkanlıkları, küçük yaşlarda başlamalıdır.

Geleceğin yetişkinleri olacak çocukların, daha verimli bir insan olabilmesi için, kitap okuma alışkanlığını kazanması gerekir. Çok kitap okuyan kişi, güzel konuşmayı ve yazmayı da geliştirir. Bir insanın kelime dağarcığı genişlediği zaman, kendini ifade etme becerisi de gelişir. Bu bakımdan kitap okumaya, yazmaya çocuklarımız teşvik edilmelidir.
İzmir'in ilk, Türkiye'nin tek yazarlar kooperatifi Dayanışma, birlik ve beraberlik amacıyla kurulmuştur. Ortaklarımızın eserlerinin basımını yaptırılarak dağıtım şirketleri ve internet aracılığıyla okurlara ekonomik şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz. Okuyucuya ekonomik fiyatla kitap, öncelikli hedefimizdir.


İzmir Yazarlar kooperatifi İZYAKO’nun amacı, kooperatifin konusuna giren ve ortakların ürettiği yazın ürünlerini; yayınevleri yapı ve işlevinde basmak, onları en iyi şartlarda satıp pazarlayarak, dayanışma duygusu ve eylemlerini en üst düzeyde tutarak, ortaklarının ekonomik çıkarlarını korumaktır.

Kooperatifin, faaliyet gösterdiği şehrin geçmişi ve geleceği ile ilgili tanıtımını öne çıkarmak için İzmir misyonunu; tarihi, turistik, kültürel, ekonomik, politik, sosyal vb. içerikli araştırma konularını ön planda tutarak; başta Akdeniz ülkeleri olmak üzere; üyelerince üretilen her türlü yazın ürününü paylaşım ve aydınlatma yönünde basılmış kitap ve dergi halinde ve/veya elektronik ortamda toplumun bilgi ve paylaşımına sunar.
Amaç ve faaliyetlerimizi gerçekleştirmek için, sadece İzmir - Türkiye’de değil, öncelikle ve özellikle Akdeniz çanağındaki ülkeler olmak üzere erişebildiğimiz tüm dünya ülkelerindeki benzer oluşum ve kuruluşlarla bir araya gelmek hedefimiz.

İzmir Yazarlar Kooperatifi olarak erken yaşta çocuklarımıza yazarlık becerilerini geliştirici atölyeler yapıyoruz. Genç ve yetişkin yazar adaylarımız için de atölye çalışmalarımız hakkında bilgi alabilirsiniz. Yazar adaylarına kitaplarının yayımlanması sürecinde rehberlik ediyoruz.
Hayal ediniz! Gerçeklerle mücadele gücünüzle ve heyecanınızla beraber sizlere destek olmak için buradayız.


Kitap yazmak mı istiyorsunuz? Kitap yazdınız baskı süreci için destek mi arıyorsunuz?
Çözüm ortağınız Türkiye'nin tek yazar kooperatifi İZYAKO olarak, amatör yazarlara rehberlik yapıyoruz.
Uygun şartlarımızla eserlerinizin yayımlanmasını sağlıyoruz.
Lütfen bizimle irtibata geçiniz.


Sağlık ve sevgiyle kalın,
Aydan Tuncayengin

Bu yazı 220 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Nurettin Demir
    6 ay önce
    Başta Çeşme Belediyesi olmak üzere İZYAKO yazarlarını ve diğer katılımcıları içtenlikle kutlarım. Kitap okumak ruhumuzu gençleştirmenin ilk adımlarındandır. Kutlarım