Aydan Tuncayengin

Aydan Tuncayengin

Zamanın Ruhu
aydan.tuncayengin@gocekgazete.com

Alp Oğuz Anadolu Lisesi Girişiyor!

15 Şubat 2024 - 17:39

Alp Oğuz Anadolu Lisesi Girişiyor!
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Genel Müdürlüğünce 2023-2024 uygulamaya konulan "Liselerde Bilim Uygulamaları Programı" kapsamında Aliağa da Alp Oğuz Anadolu Lisesinde yürütülecek “Girişimcilik” başlıklı faaliyetler Garaj Alp Oğuz Girişimcilik Merkezi ve Girişiyorum Derneği işbirliğinde planlandı.

“Liselerde Bilim Uygulamaları” projesi olaylara bilimsel yaklaşan, bilimin-bilimsel bilginin doğasını, ilke, yasa ve kuramlarını anlayarak kullanan, problemleri çözerken ve karar verirken bilimsel süreç becerilerini uygulayan öğrenciler yetiştirmek için programlanmıştır.
Girişimcilik Atölyesi, Girişiyorum Derneği Kurucu, Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci, Yazar, Eğitimci ve Sosyal Girişimci Aydan Tuncayengin ve Programlama ve Robotik Eğitmeni Erşan Altürk eğitmenliğinde planlandı.




Alp Oğuz Anadolu Lisesi,  Garaj Alp Oğuz Girişimcilik Merkezine 4 Ocak 2024 Perşembe günü konuk olduk.  Alp Oğuz Anadolu Lisesi Okul müdürü Ali GÜRLEK ve müdür yardımcısı Yusuf KARATAŞ ile görüştükten sonra atölye faaliyetlerinin yapılmasını planlandık.
Aliağa Belediyesi Gençlik Merkezi’nde,  Liselerde Bilim Uygulamaları Projesi  16 Şubat 2024 Cuma günü 9.30-15.30 saatleri arasında yapılmasına karar verildi.
Girişimcilik Atölyesi, Girişiyorum Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Gazeteci, Yazar, Eğitimci ve Sosyal Girişimci Aydan TUNCAYENGİN ve Programlama ve Robotik Eğitmeni Erşan ALTÜRK eğitmenliğinde verilecek.

Garaj Alp Oğuz kurucusu ve okul öğretmenlerinden Olcay BÜYÜKÇAPAR ve Göksel ŞİMŞEK ile birlikte planladığı tam gün sürecek girişimcilik atölyesine Akademi Alp Oğuz Topluluğunun 22 üye öğrencileri katılacak.

"Liselerde Bilim Uygulamaları " programında; öğrencilerin iletişime ve öğrenmeye açık, sistematik düşünebilen, öz güven sahibi, fikirlerini her ortamda ifade edebilen bireyler olarak yetişmesine imkân sağlamak, bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika gibi alanlarda, bilimsel düşünme, araştırma ve sunum yapma, rapor hazırlama, kendini ifade etme gibi akademik çalışmalara alt yapı oluşturacak becerilerinin geliştirilmesi ve farkındalık düzeylerinin artırılması amaçlanıyor.

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından ülke geneline yaygınlaştırılan program ile öğrencilerde bilimsel toplantılar yoluyla bilim, teknoloji, çevre, ekonomi, eğitim, değerler, coğrafya, tarih, kültür, edebiyat, sanat, ekonomi, hukuk, politika, girişimcilik vb. akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecek becerilerinin geliştirilmesi hedefleniyor.

Bu kapsamda öğrenciler, konferans, panel, seminer, sempozyum, forum gibi türlerde bilimsel toplantılar düzenleyecek ve uygulamalı bilim çalışmaları yaparak, akademik alanlara yönelik çalışmalara altyapı oluşturabilecekler.

Toplantılar, öğrencilerin ilgi ve isteklerine göre, aralarında biyomedikal cihaz teknolojileri, büyük veri ve veri madenciliği, ekolojik denge, elektrikli araçlar, e-Ticaret, geleceğin teknolojileri, genetik ve biyoteknoloji, havacılık ve uzay, nanoteknoloji, nesnelerin interneti, organik tarımın da yer aldığı yüzü aşkın alanda düzenlenebilecek.

Programa, il veya ilçe milli eğitim müdürlükleri, Anadolu, fen ve sosyal bilimler liseleri, okul yöneticileri ve öğretmenler ile üniversitelerin ilgili bölümlerinde görevli akademisyenler katılım sağlayacak.
Program fen bilimleri, matematik ve teknoloji ile sosyal bilimler alanlarında gerçekleştirilecek.

Liseli öğrencilerin girişimci, yenilikçi, dil becerisi yüksek, sorun çözebilen, sistematik düşünebilen, iletişime ve öğrenmeye açık, fikirlerini her ortamda ifade edebilen mutlu bireyler olarak yetişmesine imkân ve ortam sağlamak amacıyla hazırlanan programa Girişiyorum Derneği olarak amacımız öğrencilerinin akademik alanlarda becerilerinin gelişmesi yönünde rehber olmak ve öğrenmelerine katkı sağlamaktır.



Sağlık ve sevgiyle kalın.
Aydan Tuncayengin

 

Bu yazı 126 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum