Günür Karaağaç

Günür Karaağaç

ÇEVREDEN
gunurkaraagac36@gmail.com

ÇEVREDEN

01 Nisan 2021 - 16:29 - Güncelleme: 01 Nisan 2021 - 16:34

GÖCEK GAZETE
Bir yerel gazetemiz daha doğuyor. Geçende Muğla Milletvekili Prof. Dr. Nurettin Demir Beyden bir telefon görüşmesi yaptık. Telefonda “Göcek Gazete” adında bir yerel gazetenin çıkacağından söz etti o an Bayram Avcı ıle hazırladığımız Göcek kitabını anımsadım. Bu kitabın çıkmasında Göcek eski Belediye Başkanlarından Recep Şatır Bey, Suhan Fidan. Mustafa Akboyun’u ve Sedat Akboyun’u anımsadım. Çok güzel bir ekip kurulmuştu bir kitabın etrafında. Bu gün o kitap elden ele dolaşıyor. Bu da bizi çok mutlu ediyor. Bu gün ise önümüze “GÖCEK GAZETESİ” çıkıyor. Bu habere çok sevindim. Bundan böyle” Göcek Gazetede” Göcekliyle buluşacağız söyleşeceğiz yolumuzu bu gazeteyle alacağız.
GAZETECİLİK SERÜVENİM
 Eşen Lisesinde 1996 ve 1998 yılları arasında öğretmenlik yaptığım yıllarda Fethiye Gerçek gazetesinin arka sayfasını aldım ve sayfada “Eşen Postası” adıyla haftada bir Eşen haberlerini bu sayfada yayınladım. Bu gazete sayesinde Eşen 1.Kavun Şenliğini yaptık. Çünkü bu gazete ile halkımıza ulaştık o zaman Dr. Ömer Faruk Bey Belediye başkanı idi ve kendisi de bu gazetede yazmaya başladı. Gazetemiz aracılığı ile Eşen Kavununu tanıtmak için çağrılar yaptık ve bu çaba karşılığını buldu ve şenliğimiz gerçekleşti. Çokta iyi oldu bir yerel gazete ile Eşen de bir ilki başardık.
 Eşen Postası sayesinde KESTEP’TEN EŞEN’E kitabını hazırladım. Çünkü bu gazete Eşen de olup biteni haberleştiriyor benim halkla buluşmamı sağlıyordu. Buralardan hareketle Göcek Gazetesi aracılığı ile halkla buluşmamızı sağlayacağız inancındayım.
 Köyceğiz’in Sesi Gazetesinde beş yıl “Çevreden” köşem ’de yazılarım çıkarken on yıldır da Ortaca da “Ege de Güneyin Sesi” Gazetesinde yine “Çevreden” köşemde yazılarım yayınlanıyor.
 Muğla’nın en eski gazetesi olan Devrim Gazetesi sahibi ve Gazeteciler Cemiyeti başkanlığını uzun yıllar sürdüren saygıyla andığım Ünal Türkeş Ağabeyi ile hiç iletişimimi koparmadım. 1998 de Bu Cemiyet’in arşivinde tüm yerel gazeteler toplanıyordu. Şu anda yanılmıyorsam artık Muğla da iki Gazeteciler Cemiyeti var. Bu gün araştırmacılar sık sık bu cemiyetin arşivinden yararlanıyorlar.
  Umarım Gazete Göcek te bu arşivde yerini alır ve sadece Göcekliye seslenmeyecek olan bu gazetemiz  Muğla ili gazeteleri arasına girer.
    Gazetecilikte Fethiye ilçesi çok önemli konumdadır. Nitekim Cumhuriyet Gazetesinin kurucusu Yunus Nadi Abalıoğlu Fethiye Kemerlidir (Seydikemer) Yüz yılını tamamlamak üzere Cumhuriyet gazetesi adı gibi Cumhuriyet Devrimlerinin sözcülüğünü yapa gelmiştir. İşte böyle bir geçmişe sahip Fethiye ilçesinin Göcek Mahallesinde bir yerel gazetenin çıkması büyük bir boşluğu dolduracağına inancım tamdır.
 Gazetemizin başlangıç yazısı bana bunları anımsattırdı.  Göcek Gazete ’sinin bir köşe yazarlığını almış bulunuyorum. Yazılarım eskisi gibi “ÇEVREDEN” adlı köşemde çıkacak.
Merhaba Göcek  1Nisan 2021
 

Bu yazı 999 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum