Belma Doğan

Belma Doğan

Hayatın Sihri
belmadogaann@gmail.com

Hakkında

Merhaba

Öncelikle tanışalım. Ben, Belma Doğan, İstanbulda Yaşıyorum. Sizlerle haftada bir "Hayatın Sihri" köşesinde buluşmak İçin Göcek Gazete yazacağım. Neler mi yazacağım. Hayatın Sihrine dair ne varsa yazmaya çalışacağım. Aslında ben bir yola çıktım. Salına salına gidiyorum. Doğayı, hayvanları ve ülkemi seviyorum. Endüstri Meslek Lisesini bitirdim. Ah ne güzel günlerdi. 1981-1985 yıllarında, Ülkemin "o" çalkantılı yıllarında Çukurova Üniversitesi Eğitim Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı bölümünü bitirdim. O nedenle İngilizcem hem yazmada hem de konuşmada iyidir. Kendime güvenirim. İnsan önce kendine güvenecek değil mi? İngilizceye takılıp kalmayalım. Ben '78 kuşağındayım. Zor yıllardı. 

Gençlik yıllarımı ilerde konuşur yazışırız. 


Sonra iş hayatına atıldım. DAR-AL HANDASAH CO.Şirketinde Genel Müdür Yardımcılığı Asistanı olarak çalıştım. Çalışma hayatımın ilk deneyi ilk aşkı. İki yıl kadar sürdü. 1987 de kısa bir süre de olsa siz öğretmenlik deyin be Amerikan Kültür Derneğinde İngilizce eğitmenliği yaptım. Öğretmenlik güzel bir meslek. Birilerine birşeyler öğretmek. Siz öğretirken bende bişeyler öğrendim. Yaşadıkça yeni şeyler öğrenmiyormuşuz?

Bankacılık? Bankacılığı hiç hayal etmiş miydim. Etmişimdir sanırım. Hayal etmeden okurmuşum. Hayal etmek hayatın sihirlerinen biri değil mi? 1987 yılında Yapı Kredi Bankasında yeni görevime başladım. Bankacılığın birçok bölümünde epey çalıştım. 2009 yılına dek neler yapmadım ki; Dış ilişkiler, portföy yöneticiliği ve şube müdürlüklerinde bulundum. 

2010 yıllarında Sigortacılık işleriyle de uğraştım. Yapı Kredi Sigorta A.Ş ve Allianz Sigorta A.Ş’yeDanışmanlık Hizmetide 5 yılım geçivermiş. 1987 de başlayan eğiticilik mesleğimi dersiniz, becerileri mi dersiniz. Düne kadar devam etti. Eğitici eğitimleri yıllarca sürdü gitti. Müşteri ilişkileri, çeşitli eğitim çalıştay ve kursları, koçluk eğitimi gibi eğitim ve eğiticiler dairen varsa içinde bulundum. 

Bekarım, bekarlık sultanlık derler ya hani!...

Şimdi ne mi yapıyorum; hayatın sihrine kapıldım, hayal kurmaya devam ediyorum. Umutlar hayal kurmakla başlar. Yaz aylarının başıydı, Haziran sonlarında yolum düştü Göcek'e, rehberimiz Tiyatro Sanatçısı Veysel Diker derken doğa sevgisi de beni Göcek Gürsu Pırnaz Yörük Göçü ( GGP Yayla Yürüyüşü) ile buluşturdu. Bugün bu köşeden sizlere Göcek Göçü ile Merhaba diyebiliyorum. Her hafta yazılarımla, anılarımla, gezilerimle “Hayatın Sihri”nde buluşmak dileğiyle. Gelecek haftayı sabırsızlıkla bekliyorum. Kalın sağlıcakla. 

07.10.2021

İstanbul