Şeyma Abay

Şeyma Abay

Şeyma Abay
seymaavcar@gmail.com

Göcek ve Yaşam, Göcek'te Yaşam...

31 Mart 2021 - 15:27

Yabancı bir şehirde yalnızlığın tam ortasında tanımadığın birinden  ilk selam gibidir Göcek.. Geleni olduğu gibi kucaklayan, neye açsa insan ona doyuran bir memleket.. Açlık demişken her insan bir merhabaya, kucaklanmaya, sevilmeye, sayılmaya aç değildir maalesef, kimi insan hırsının esiri olur farketmeden.. Sorsanız en kötü şeydir hırs, doymuş doymuş konuşmalarının ardından davranışlarına saklanmış sizi kemiren yanıyla şahit olursunuz. Kimi paraya açtır mesela, ne bulsa satacak kadar sever parayı ve hiç ter dökmeden aldığı gibi harcar.. Kimi daha çok kazanmak için harcar. İşte Göcek, bize aldığımız her nefeste ne kadar şanslı olduğumuzu hissettiren canım Göcek.. Bir yanında doğa sevgisini kendinden bile önde tutan, bir taraftanda para için parsel parsel satanlarla dolu maalesef…
Çocukluğumda koşup oynadığım sahilde şimdi masalar, sandalyeler var.. Denize taş atabildiğimiz yerlerde oturup birşeyler içiyoruz. Çocuklar, çocuklarımız onlara bakıyorum, bisiklet sürecekleri alanlar o kadar dar, üzülüyorum.. Taş atacakları sahil ne kadar az, üzülüyorum.. Denize girecek.. Denize girmek demişken, sahi kaç koyda girebiliyorduk denize? Kaç koy halkın erişimindeydi bugüne kadar? Düşünüyorum bisiklete atlayıp gittiğimiz koylar birilerinin kara gözlerine hedef olmuş durumda.. Yüzmeyi öğrendiğim koylarda çocuğuma yüzmeyi öğretmek için para ödeyeceğim, düşünebiliyor musunuz? Geçen ay gözde koylarımızdan biri olan Yassıcalar adasında inşaat durduruldu. Bu ay yine sokağa çıkma yasağının olduğu 28 Martta İnceburun koyunda inşasına başlanan sözde günübirlik tesis, halk iradesiyle engellendi. Her geçen gün artan kaçak inşaatlar ve kamu alanlarının teker teker, gizlice şirketlere devredilmesi Göcek yerlilerini olduğu kadar Göcek’e yıllardır turist olarak gelen misafirleri de olumsuz olarak etkilemektedir.
Sahilimizin, koylarımızın özelleştirilmesine kesinlikle karşıyız. Hangi koy olursa olsun, rant uğruna işgaline ve yapılaşmasına izin vermeyeceğiz. Gerekirse Göcek halkı olarak bütün koylarda nöbet tutup bu talanın önüne geçmek için var gücümüzle savaşacağız.
 

Bu yazı 1850 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum