Dr. Nurettin Demir

Dr. Nurettin Demir

GÖCEKİÇİ
drnurettindemir@gmail.com

Tam Yol İleri

14 Ocak 2024 - 06:23

Yeni Yılın ilk Cuma günü, sabah erkenden yola çıkıyoruz, Avukat Seyit Ahmet Akyüz, “İzmir Alsancak Vapur İskelesinin önünde bekliyorum” dediğinde saat tam 05.00’i gösteriyordu. İstanbul yolcusuyuz. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun ikinci dönem aday tanıtım toplantısına yetişeceğiz. 

İstanbul Haliç Kongre Salonuna geldiğimizde saat 10.00’du. Muhteşem bir kalabalık ve görüntü. Ben ilk kez gördüm. Salon sanırım her bakımdan Türkiye’nin en iyi, en kapsamlı salonu. Haliç Kongre Salonu; 102 bin metrekarelik bir alana kurulu olup Haliç koyunun sonuna doğru yapılandırılmış,  toplamda 3 bin kişiyi aşan oturma kapasitesiyle modern bir arena. Salondan etkilenmemek elde değil. 

İşte böyle bir salonda çok iyi hazırlanmış organizasyonda ayakta duranlarla yaklaşık 4 bin kişinin hazır bulunduğu salondayız. Kürsünün arkasında kadınlı erkekli, genç yaşlı 150 kişi dolayında İstanbul Gönüllüleri sanki orkestranın korosuydu. Konukların çağrıldığı büyük salon, gençlerin ve İstanbul Halkının hazır bulunduğu büyük balkon hınca hınç doluydu. Gençlerin sloganları, bayraklar, halkın alkışları arasında yapılan anons, “Tarihi toplantımız başlıyor. Genel Başkanımız Özgür Özel, İstanbul CHP İl Başkanı Özgür Çelik ve Büyük Şehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu salona girdiler.” Muhteşem bir kalabalık, ayakta alkış ve sloganlar. Gerçekten tarihi bir gün yaşıyor İstanbul. 

Türkiye Cumhuriyetinin kuruluşunun 100. Yılında yapılacak olan yerel seçimler, ülkemizi Cumhuriyetimizi ikinci yüzyılına taşıyacak. Aynı zamanda 21. Yüzyılın ikinci çeyreğine adım atacak. Yeni nesil belediyeciliğin tartışılacağı ve uygulanacağı bir zaman dilimi olacak. Bu yüzyılın ikinci çeyreğinde dünya ve insanlık gerçekten görülmeye ve yaşanmaya değer bir tarihi kesit  olacak. 

Ekrem İmamoğlu’nun İstanbul BB Başkan Adaylığı tanıtım toplantısının açılışından sonra ilk sözü çiçeği burnunda CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik aldı, “Güzel ülkemizin, güzel yürekli insanları bugün yaşadığımız bu tabloyu hak etmiyor. Bu tabloyu değiştirmek için hep birlikte yerel seçimlerde İstanbul’da ve Türkiye’de yeniden tarihi bir zafer elde edeceğiz. Halkımıza yeniden umut olacağız” dedi. 

Ayrıca özet olarak, “Tekrar edilen İstanbul seçimlerinde 800 bin oy farkından ders almayanlar, İstanbul halkının hizmet almasını engellemeye çalıştılar. Biz adaleti, eşitliği, kardeşliği savunarak toplumu birleştireceğiz. 86 milyonun barış ve kardeşlik içinde yaşayacağı bir Türkiye’yi savunacağız. Biz bu ülkenin çimentosuyuz.”

Genel Başkanımız Özgür Özel’in önderliğinde sevgi tohumlarını ekeceğiz” diye konuştu.

Daha sonra CHP Genel Başkanı kürsüye çıktığında tüm salon ayaktaydı ve alkıştan inliyordu.

Özel, İmamoğlu’nun İstanbul’u, İstanbulluların teveccühleri ile beş yıl daha yöneteceğini söyledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel, AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB için açıklayacağı isimle ilgilenmediklerini dile getirdi, şöyle devam etti:

“Biz, isimlere karşı da değiliz. Bizim karşı olduğumuz şey; bir şehrin iradesini aşıp, o şehrin bir kişinin iradesi ile o şehre hizmet etmek varken, dışarıda söz verdiği yabancı devlet adamlarına şeyhlere emirlere o şehrin varlıklarının peşkeş çekilmesidir. Hangi partiden olursa olsun İstanbul’a hizmet eden belediye başkanlarımızdan emanet edilen güzel bir şehrin; İstanbul'un iradesi ile değil bir tek adamın iradesiyle, 16 milyon için değil belli bir zümre için yönetilmesine itiraz ediyoruz. Ne yaparsa yapsınlar, kimi getirirse getirsinler, hiçbir adaydan çekincemiz yok, İstanbul’u İstanbullular için bir beş yıl daha, İstanbulluların yüksek teveccühleri ile yönetecek olan Ekrem İmamoğlu’nu hepinizin huzurunda buraya davet ediyorum.”

Muhteşem bir tezahürat ve alkış arasında İmamoğlu sahneye çıktı. Uzun bir giriş ve açıklamadan sonra “İstanbul'da halkın değil bir avuç kesimin çıkarları için çalışan bir israf düzeni var” diyen İmamoğlu, “Bu kent, İstanbul'a ihanet edenlere emanet edilemez” vurgusu yaptı ve şunları söyledi

“Biz onların yaptığı işlerin iki katını onların bütçesinin yarısına gerçekleştirmeyi başardık. Bizim atılımımız sayesinde İstanbul ulaşımında raylı sistemlerin payı yüzde 42'ye çıktı. Sayın Genel Başkanım, biz 6 Mayıs’ta çıkardığımız o ceketi hiç giymedik. Türkiye’de iktidar olana kadar da giymeyeceğiz!

“Daha adil bir İstanbul için 'tam yol ileri’ diyoruz. 

“Devlet fırça atmaz, devlet şefkatli olur. Devlet milletini ayırmaz. İşte biz şehrimizde yaşayan her bir vatandaşımız için insan haysiyetine yakışır çözümler üreteceğiz. 

“İlk kez bizim dönemimizde 300 bin üniversiteliye burs, 350 bin ilk ve ortaöğretim öğrencisine eğitim desteği verdik. 

“Mecidiyeköy’ün meydanından Kadıköy’ün meydanına kadar yurt yapıyoruz. 

Daha yeşil bir İstanbul için tam yol ileri. İstanbul'un yeşil alanlarının talan edilmesine fırsat vermeyeceğiz. Bugün daha büyük hayallerimiz var. Bizim hayalimiz ana gibi merhametli, ana gibi adaletli, ana yüreği gibi temiz, ana kucağı gibi huzurlu, anamızın gönlü gibi zengin bir İstanbul'dur.”

Yolun açık olsun Sayın Ekrem İmamoğlu. Tam yol ileri…

 

Dr. Nurettin Demir

Göcek

08.01.2024

Bu yazı 687 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Savaş Doğaner
    3 ay önce
    Muğla'nında tam yol ileri diyecek bir kaptana çok ihtiyacı var. Muğla ve Muğla'lı sizi kaptan olarak görmek istiyor.