Dr. Nurettin Demir

Dr. Nurettin Demir

GÖCEKİÇİ
drnurettindemir@gmail.com

Gelincikler…

18 Nisan 2023 - 21:51

16 Nisan Pazar, sabah saat 09.30 Göcek’teki evimin bahçesinde çiçeklerimi yeni bahara hazırlıyor, gübreliyor, suluyordum. Baharın gelişi ile artan kuş sesleri arasında telefon beni kendime getirdi.  Cep telefonun diğer ucunda önceki dönem TBMM’de yanyana üç dönem görev yaptığımız Muğla Milletvekili Av. Ömer Süha Aldan “Biz Turgay (Şahin) ile geldik. Zeynebim Göcekiçi Kafe Restoranın önünde bekliyoruz.”

Restorana vardığımda Ömer Bey kravatlı, takım elbiseli, son derece şık giysilerin içinde beni bekliyordu. Kravatı da kırmızıydı. Takıldım “Sanki Milletvekili adayı gibi giyinmişsin. Epey heyecanlı görünüyorsun.” Biraz tebessüm biraz da heyecanla “Sadece Milletvekil adayları için değil, aynı zamanda bizi 15 Mayıs heyecanı sardı. 13. Cumhurbaşkanımız  için yollara çıkıyoruz. Başlıyoruz.” diye karşılık verdi.

Turgay hemen araya girdi “ Vekilim Ömer Bey, Fethiye ilçe Seçim Komisyon başkanı. İşi sıkı tutuyor.”

Hani siyasete bulaşmaya gör. Yıllar geçse de siyaset seni, sen de siyaseti bırakamıyorsun. Yaşanmışlıklar, alışkanlık ve bağımlılıklar kopamıyor insan. Hele bu seçimin bir başka önem ve değeri var. 

Ömer Bey gibi ben de en az yeni milletvekili adayları kadar heyecanlıyım. Yol arkadaşlarım haklıydılar bu denli özen göstermekte. 

Bindik arabamıza, coşkuyla, neşeyle… Menteşe ilçesinde, Gazi Mustafa Kemal Kültür Merkezinde yapılacak “Muğla CHP aday tanıtım toplantısı” için çıktık yollara.

Yol boyunca; ittifakları, partileri, adayları konuştuk. Özellikle Muğla siyaset tarihinde ilk kez 7 adayın üçünün kadın aday olması en çok konuşulan konuların başında geliyordu. Ömer Bey “Her seçim döneminde kadın kadın diyordun. Dileğin yerine geldi. Üç değerli karın adayımız Muğla Milletvekili aday listesinde, gözün aydın.” diye dolaylı kutladı.

Bir aydan az kalan seçim süreci ile onlarca yorum ve sohbetle epey yol almışız.

Urla ilçemizin Kızılyaka Mahallesine sapılan trafik ışıklarından Gökova’ya doğru yol alırken duble yolu ikiye ayıran orta şerit ve yolun her iki yanı boydan boya gelincik çiçeklerle dolmuş taşmıştı. Hemen hemen üçte biri kırmızı kırmızı çiçekler açmış, geri kalanları tomurcuklarla doluydu. Aslında dünyada en yaygın kır çiçeklerinin başında gelirmiş gelincikler. 

Kaptan şoför Turgay dikkatle arabayı Muğla'ya doğru sürüyordu. “Turgay dikkatini dağıtmadan sağlı sollu yola bak, her yerde gelincikler var. Tarlalar ve yollar kırmızıya boyanmak üzere…” deyiverdim. “Bahar geliyor. Gelincikler coşuyor.”

“Haklısın. Asıl siz 15 Mayısta görün onları. Yollar, tarlalar, tüm doğa mitinglerdeki Türk Bayrakları gibi her yer kıpkırmızı dolacak. 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nu karşılamak için gelincikler, doğa, hatta tüm ülkemiz hazırlık yapıyor” demez mi. 

‘Yazar, ressam Hikmet Çetinkaya olsa çeker arabasını bir kenara, kurar tuvalini, alır fırçalarını eline, resmederdi bu gelincikleri…’ diye geçirdim içimden.

Gelincikleri görünce umudumuz, heyecanımız bir kat daha arttı. Ülkemizi yeni yüzyıla hazırlamak. Bu coşkunun içinde olmak. Ne diyor şair “ Bu yürek dayanır mı?” 

Cumhuriyetimizi ikinci yüzyıla Atatürk’ün Partisi CHP’ye ve Millet ittifakına teslim etmeye sayılı günler kaldı. Geliyor Özgürlük, Demokratik Türkiye. Sen çok yaşa Yeni Cumhuriyet. 

Aday tanıtımında coşku heyecan yüksekti. Tek tek çıktı adaylarımız sahneye. Yedinci sıra aday ile başladı tanıtımlar; Yüksek ziraat mühendisi Salih Zeki Büyükdöğerlioğlu, yılların örgüt lideri Fatma Cebeş Çimen, Bana hep Amcamoğlu diye hitap efen Mehmet Demir, İttifak adayı Selçuk Özdağ, Bodrum’dan yazar Nuran Yüksel’in yeğeni Süreyya Öneş Derici, Çağdaş Türk kadının genç temsilcilerinden Av. Gizem Özcan, Önceki dönem Baro başkanlarından Av. Cumhur Uzun.

Muğla birinci sıra adayı Avukat Cumhur Bey “13. Cumhurbaşkanımız için gerekli olan % 50 oy tamam. Geri kalıyor 1 oy. İşte o bir oy için bugünden tezi yok yediden yetmişe düşüyoruz yollara… Var mısınız?… Var mısınız?” “Evet” diye çınladı tüm salon.

Evet.,, Var mısın Ey Türkiye? 

Biz başladık düğün hazırlıklarına.. Siz de hazır mısınız? 14 Mayısa… Davetlisiniz… 

Göcek

17.04.2023



 

Bu yazı 368 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 2 Yorum
  • Emin Yasa Altun
    1 yıl önce
    Elbette biz de hazırız. Gelinciklerin arasında türküler söyleyerek kutlayacağız Cumhurbaşkanımızın gelişini, özgürlüklerin gelişini. Ve çok hem de çok sevineceğiz bu mutlu ülkede büyüyecek Melodi ' ler için.
  • Şerafettin çiftoğlu
    1 yıl önce
    Gene çok güzel bir yazı hocam kalemine sağlık