Dr. Nurettin Demir

Dr. Nurettin Demir

GÖCEKİÇİ
drnurettindemir@gmail.com

Boris Johnson… Babalar ve Çocukları…

20 Mart 2024 - 07:37

 

Türkiye’de olduğu gibi Muğla’da da 31 Mart 2024 yerel seçimleri gün geçtikçe hızını ve heyecanını arttırıyor. Fethiye Belediye Başkanlık seçim çalışmalarında da renkli sahnelere şahit oluyoruz.

10 Mart 2024 Pazar günü CHP Fethiye Göcek Seçim Koordinasyon Merkez açılışı yapıldı. Açılış coşkulu ve görkemli geçti. 

Kalabalığı görünce siyasetçiler konuşmayı severler. Dayanamazlar. Göcek Muhtarı ve yeniden aday Fahri Ugan, bu kadar kalabalık karşısında ilk kez konuşuyorum dedi. Ancak, çok kısa olmayan bir konuşma yaptı. 

Sunuculuk yapan Mahmut Çaylı, DP Fethiye İlçe Başkanı Osman Kandönmez’i kürsüye davet etti. Kandönmez, Alim Karaca’yı neden desteklediklerini alkışlar arasında anlattı. 

Göcek’ten yetişmiş bir Milletvekili olarak bana da söz verdiler. Konuşmamı bitirirken açılışa gelen hemşerilerimin arasında önceki dönem Bursa Milletvekili,Yazar, Genel Cerrah Doç Dr Ceyhun İrgil’i gördüm. Meslektaşım, Beşkazalı, Fethiye sevdalısı, mütevazi bir hemşerimizdir. Kürsüye davet ettim. Selamlaşmalar sonrası Sayın Irgil; “Gençlik yıllarımın  bir dönemini, yaz aylarını Göcek’te geçirirdim. Şimdiki Jandarma Karakol Komutanlığı ile Dedeminn Marina Otel arasındaki azmakta teke tutar, balık avlamaya giderdik.” …”Alim Karaca Başkanımız, 2 yıl süren Pandemi, 11 ilimizde yaşanan deprem dolayısıyla zor koşullarda görev yaptı. Buna karşın özellikle alt yapı hizmetleri başta olmak üzere Fethiye’ye büyük hizmetler yapmıştır. Bir dönem daha başkanlık hakkıdır” sözleriyle konuşmasını tamamladı.

CHP Fethiye İlçe Başkanı Mustafa Koyuncu İlçe Başkan Yardımcısı Mesut Dim’e Koordinasyon Merkezi için sahibi olduğu büroyu tahsis ettiği ve Göcek Halkına açılışa katıldıkları için teşekkür etti. 

Alim Karaca; Göceğin damadı olarak sizlerle birlikte olmaktan mutluluk duyuyorum diyerek konuşmasına başladı. Yaptıklarını ve yapacaklarını alkışlar arasında detaylı anlattı. 

Toplantı sonrası Göcek Halk Meclisine katıldık. Göcek ve Çevresi ile ilgili yapacakları projeler hakkında görüş alışverişi yapıldı. Toplantıda Fethiye Belediye Meclis Üyesi ve adayı Fatih Ugan ile  Fethiye 

Ticaret ve Sanayi Odası Başkan Vekili Ramazan Dim’de vardı. 

Halk Meclisi toplantısı sonrası West & Fish Restoran’da akşam yemeğinde,  açılış törenine ve toplantıya katılan bazı dostlarla buluştuk. Konuşmalar arasında Yazar Ceyhun İrgil “Bursa’da Türkiye’nin en büyük Sağlık müzesini açtık. Aydın’da bir konferansa katıldım. Öğleden sonra Fethiye Yeşil Üzümlü’deki evime geçerken açılışa katıldım. En büyük hayallerimden biri de Fethiye’ye bir Edebiyat Müzesi kazandırmaktır.” diye konuşurken size “Babalar ve Çocuklar” kitabımdan hediye edeyim diyerek arabasına gitti. Kitapları yemeğe katılanlara dağıtırken; “Kitap çok tuttu. 6. baskıyı yaptık” diyerek sözü Cumhuriyet’in kuruluş yıllarına getirdi.. 

“Kurtuluş Savaşı döneminde düşmanla işbirliği yapan ve Cumhuriyete karşı çıkanlar ile ihanet edenlerin çocuklarının ne olduklarını merak ediyormuşsunuz?” Araştırdım, çoğu bu kitapta” dedi. Söz konusu kişilerin çocuklarına Mustafa Kemal ve Arkadaşlarının nasıl bir tutum içinde olduklarını, nasıl sahip çıktıklarını örneklerle anlattı. Söz İngiliz Mandacılığını savunan, Osmanlı Devletinin son döneminde Eğitim ve İçişleri Bakanlığı da yapan, Yazar, Ali Kemal’den söz açıldı. Oğlu Zeki Konuralp’in ünlü  bir büyükelçi olduğunu, İngiltere önceki dönem Başbakanlık yapan torunu Boris Johnson söz konusu olunca;

Bende “Boris Johnson'un İngiltere Dışişleri Bakanlığı yaptığı dönemde Göcek’te Dedeminn Marina Otel’de 3-5 gün konakladığını, Türkiye’yi ne kadar çok sevdiğini” anlattım.  

Kitap üzerine epey konuştuktan sonra Cumhuriyeti kuranların ne kadar hoşgörülü, affedici ve kucaklayıcı olduğunu kitabı okuyunca görebilirsiniz. 

Kitabı bir solukta okudum. Kitabın son söz sayfasında; 2. Abdülhamit’in gerçek torunu Ertuğrul Osman Bey’in, Yılmaz Özdil’e, ATV’de çalıştığı dönemde, verdiği demeçin bir özetiyle bitireyim; 

“Türk olarak doğdum. Türk olarak öleceğim. Atatürk, Türk halkı için muhteşem bir liderdi. Ailemiz için çok kötü oldu ama Türkiye kazandı. Türk milleti kazandı.

Mustafa Kemal olmasaydı, İstanbul olmazdı. Memleketi kurtarmanın tek şekli Cumhuriyeti kurmaktı. Ben dahil bütün Türkler, Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz. Vatani o kurtardı.

Atatürk olmasaydı, Allah bilir ne olurdu. padişahlık, monarşi, hilafet, bunların hepsi geride kalmıştır. Gençlerimiz laikliğe ve vatanın bütünlüğüne sahip çıksınlar. Atatürk olmasaydı hiçbirimiz olamazdık.”

Sevgili okuyucular ve dostlar 31 Mart seçimlerinin ne kadar önemli olduğu bir kez daha ortaya çıkıyor. Çok çalışmalıyız. Ha gayret çok az kaldı. 31 Mart seçimlerine düğüne gider gibi gideceğiz. İşimiz Gücümüz Türkiye… 

Göcek
16.03.2024






 

Bu yazı 291 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Dr. Cİ
    1 ay önce
    Değerli Nurettin hocam aklınıza, yüreğinize ve kaleminize sağlık Sevgi ve saygılarımla