Dr. Nurettin Demir

Dr. Nurettin Demir

GÖCEKİÇİ
drnurettindemir@gmail.com

Bahar Geliyor… Az Kaldı…

03 Mayıs 2023 - 06:36

 

Sokak araları, İzmir Kültür Fuarı yeraltı otoparkı, tüm yerüstü  otoparklarında yaklaşık iki saati aşkın park yeri aradım. Sonunda  arabamı İzmir Büyükşehir Belediyesinin  gurur merkezlerinden biri olan Tarihi Hava Gaz Fabrikası Kültür Merkezine bırakmaya karar verdim. Kapıdan girerken, görevli “bahçede boş ve uygun bir yer bulursanız park edebilirsiniz” dedi. Demek ki benden önce pek çok kişi sığınmış. Bir oh çektim. Kalabalığın büyüklüğü o iki saatlik dolaşmamla da anlaşılıyordu. Muhteşem olacak duygusuyla meydana doğru giderken Muğla Milletvekili Burak Erbay, eşi, oğlu ve yardımcıları kalabalığın arasında bayraklarıyla meydana doğru gidiyorlardı. 

Kalabalık öylesine yoğun, öylesine coşkuluydu ki, Gündoğdu meydanına bahar sevdalıları sel gibi akıyordu. Gündoğdu Meydanında muhteşem bir kalabalık, tarihi bir gün yaşanıyordu. Kordon boyunda Cumhuriyet Meydanı adeta gelincik tarlası gibi çiçek açmıştı. Resmî rakamlar neyi gösterir bilmem ama 700 bin- 800 bin diyenler vardı. Hani balkonlar, sokak aralarını da hesaba katsan yaklaşık bir milyon insan İzmir Gündoğdu Meydanındaydı. Televizyonun başındakileri de dikkate alırsam sanırım baharın gelişi 20-25 milyon insan dünün coşkusunu yaşadı. 

İzmir Körfezinin, İmbat- Meltemin serinliğinde muhteşem bir bahar karşılaması vardı. 

İttifak liderleri, Milletvekili Adayları, İzmir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve eşleri  Meydana gelince sanki kalabalık iki katına çıktı. Hani gelincikler tomurcuklarını açıp kendini göstermeye çalışır bir diğerinin önüne geçmeye çalışır ya. Öyle bir hava vardı.

Nisan ayı Mayıs ayına “son günümde sana bu bayram bu coşku hediyem olsun” der gibiydi. Hatta “Baharıma benden daha fazla sahip çık…” dercesine bir gün yaşatıyordu.

Yılların sunucusu Barış Bozkurt muhteşem sunumlarıyla ayrı bir güzellik kattı Gündoğdu Meydanına. Hele 16.30’da attığı twitte “ Kimse sağa sola öne arkaya çekmesin aman haa..” diyerek tarihi tabloyu bir kez daha  kamuoyuna sunuyordu. 

Sahneye önce Tunç Soyer ve eşi çıktı. Demokrasi aşığı İzmir’e İzmirliye teşekkür ederken, 13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Cumhurbaşkanı yardımcılarına “Hoş geldiniz. İzmir’imizi onurlandırdınız..” diyerek güzel bir konuşma yaptı.

Saadet Partisi ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Temel Karamollaoğlu “Onları 14 Mayıs’ta siz değiştireceksiniz. İktidara Millet ittifakı gelecek” müjdesini verdi. 

Daha sonra ittifakın iki lokomotifi Mansur Yavaş ve Ekrem İmamoğlu eşleriyle sahneye çıktılar ve coşkuyu arttırdılar.

Eşiyle sahnede yer alan Deva Partisi Genel Başkanı “Hedefimiz her alanda Avrupa standartlarını yakalamak” diye net mesaj verdi.

Demokrat Parti Genel Başkanı konuşmasında “21 yıllık icraatları ortada. Demokrasiyle ilgili ufuklarını gördük. Hukukla ilgili yaptıklarını gördük. Adları 'ak' olabilir ama alınlarının ak olmadığını da gördük. Görmedik mi? Şimdi, Türk milletinin kendilerine mazeret bırakmayacak şekilde dört tane 5 yıllık kalkınma planı uygulayacak bir zaman vermiş olmasına rağmen hala çıkmışlar vaatte bulunuyorlar. Utanın. Utanın.” diye eleştiride bulundu.

Gelecek Parti lideri Ahmet Davutoğlu ”Yiğidi bir kuru soğana muhtaç ettiler…” “Bugün bu ucube cumhurbaşkanlığı sistemi, tek akıl ve devlet kaynaklarını yakınlarına peşkeş çeken sistem, fakiri daha fakir; zengini daha zengin yaptı. Çiftçimiz üretti, faizciler yedi.” diyerek sistemin ivedilikle değişmesini paylaştı.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener de eşi ile sahneye çıktı ve “bende modaya uydum eşimle ilk kez milli oldum” diyerek  sıcak bir giriş yaptı. Bu ittifak sürecinde en çok zorluk ve sıkıntı yaşayanlardan biri olarak Izmir’lilerden, Hasan Tahsin’in yoldaşlarından ve Atatürk’ün çocuklarından her evden İYİ parti için bir oy istedi. 

13. Cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu eşi ile sahneye çıktıklarında İzmir adeta yer yerinden oynadı. 8 şiddetinde deprem etkisi yarattı. “Birleşe birleşe kazanacağız” dedi. Konuşmasında gençlere çağrıda bulunan Kılıçdaroğlu, "Benim saraylarda gözüm yok, Mustafa Kemal'in Çankaya'sına gideceğiz, orada halka hizmet edeceğiz. Sizden tek istediğim sandığa gidin, oyunuzu kullanın. Türkiye'nin bu çıkmazdan çıkması gerektiğini anlatın ve Millet İttifakı'na oy isteyin" dedi.

Hani liderlerin her biri ayrı ayrı çok başarılıydı, coşkuluydu ama en başarılı “Meydanı dolduran Halktı, Halk”. Bu halkın önünde hiç kimse duramaz. 

Miting bitiminde arabayı almaya giderken oluk oluk bahar sevdalıları evlerine dönerlerken bahçesinde yetiştirdiği fesleğenleri satan emekçi, Alsancak Garının önünde: “Bak bahar geldi,  evinize bir bahar da buradan götürün” diye avaz avaz bağırıyordu.

Evet 14 Mayıs’tan önce İzmir’e bahar geldi. Bir fesleğen de siz alın balkonunuza dikin. Sinekleri kaçırır. 

İzmir

01.05.2023




 

Bu yazı 373 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum