Dr. Nurettin Demir

Dr. Nurettin Demir

GÖCEKİÇİ
drnurettindemir@gmail.com

Milli Dayanışma Yolculuğu..,

28 Şubat 2022 - 20:21

Papatyalar çiçek açmış. Bademler Datça’da turfanda, Göcek’te beyaza bürünmüş. Güneş tepede göz kırpıyor. Sıcaklık 18 derece... Türkiye’nin birçok yerinden gelen TÜLOV (Türkiye Tanıtım Demokrasi ve Laik Oluşum Vakfı) üye ve temsilcileri, olağan Şubat ayı Genel Kurulu ile TÜLOV’un kuruluşunun 20. yılını kutlamak üzere Göcek meydanında toplandık. Sağında baret, çapa ve işçi tulumu ile bir krom madencisi, solunda elinde çiçek, üç etek elbisesiyle bir yörük kızının eşlik ettiği Mustafa Kemal Atatürk anıtı önünde saygı duruşunda bulunduk. Atamıza ve  bizleri bugünlere getirenlere teşekkür ettik, şükranlarımızı sunduk. 

Göcek sokak ve caddelerini muhabbetle yürüyerek genel kurulun yapılacağı Vira Suit Otelinin Sera Gemicilik Eğitim Salonunun bahçesine geldik. TÜLOV Mağaza ürünlerinin sergilendiği ve flamaların süslediği standın önünde bizi Otel ve Uluslararası Gemi Kaptanlık Eğitim Merkezi’nin Sahibi Ramazan Çepel ve oğlu karşıladı. Göcek ve ülkemize yakışır modern bir eğitim merkezi yarattıkları için kendilerini kutlayarak teşekkür ettim. Dünya ve Türkiye’nin birçok yöresinden gelen kursiyerlere uzak yol ve gemi kaptanlığı eğitimi, sertifikalarının verildiğini öğrendik. 

Genel kurul öncesi “Sivil Toplum Kuruluşlarında Stratejik Planlama” Paneline geçildi. Konuklarla birlikte 60 kişiyiz. Denizli CHP Milletvekili Gülizar Biçer Karaca başkanlığında çok verimli bir toplantı yapıldı. 

Tülov Yönetim Kurulu Üyesi ve İzmir Temsilcisi Av. Seyit Ahmet Akyüz hukuksal açıdan vakıfların durumunu ve geçmişteki ilginç vakıfları anlattı. Tülov Denizli Temsilcisi, kurucularından Sidar Özalp ve Buldan Vakfı Başkanı Meryem Eroğlu Salman, “Sivil Toplum Kuruluşları ve Vakıflarda Stratejik Planlamanın Önemi”ni çeşitli  uygulama ve örneklerle açıkladılar.

Çok başarılı geçen panelden sonra Manisa Milletvekili Özgür Özel’in “Aydınlığa Çağrı” projesinin detaylarının konuşulduğu Genel Kurul toplantımıza yine Malatya Milletvekili Veli Ağbaba çeşitli konularda katkılarda bulundu. Yeni üyelerimiz Adana Milletvekili Ecz. Burhanettin Bulut, Bodrum Belediye Başkanı Ahmet Aras ve Denizli Merkezefendi Belediye Başkanı Şeniz Doğan katılımıyla TÜLOV etkinliklerine Edirne başta olmak üzere Trakya bölgemizden çok yoğun ilgi vardı. 

Kardeşim Cavit Demir’in Göcek Taşbaşı’ndaki Yörük Keyif Tepesinde akşam güneşi batışının seyri ve sefasından sonra Vakfımızın 20. yıl kutlamalarına geçildi. 

Muğla Büyükşehir Belediyesi Başkanı Osman Gürün, Muğla 27. dönem ve önceki dönem Milletvekilleri, Belediye Başkanları ve diğer konuklarla 100 kişiye ulaşan grup, Zeynebim Göcekiçi Kafe ve West & Fish Restoranda sıkışık; ama eğlenceli bir gece yaşandı.

Gecenin yorgunluğu ile Göcek sahilinde sabah yürüyüşüne az kişi katıldı. Göcek koyları manzarasına sahip Dedeminn Marina Otel’in terasında kahvaltı yapanlara günaydın dedikten sonra Fethiye’ye adını veren İlk havacı şehidimiz Tayyareci Fethi Bey’in ölümünün 108. yıl etkinliklerine hareket ettik. 

Fethiye Şehit Fethi Bey Parkı'ndaki tören alanında tarihi bir gün yaşanıyordu. Halkın yoğun ilgi gösterdiği törende Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, önceki adı Meğri olan ilçemizin, Cumhuriyetimizin kuruluşunun hemen öncesinde Fethiye adını alışının öyküsünü anlattı. 

Muğla B.B. Başkanı Dr. Osman Gürün, Fethi Bey’in 27 yaşında özel ve anlamlı bir İstanbul-Kahire uçuşunda Şam yakınlarında arkadaşı Sadık Bey ile şehit oluşunu anlatırken altını çizdiği birkaç konu çok önemliydi. Bugün 1,5 saatte tamamlanan uçak yolculuğun, o günlerde tayyare ile duraklayarak 10-15 gün sürdüğünün ve bu yolculuğa “Milli Dayanışma Yolculuğu” adının verilmiş olmasının önemine dikkat çekti. Bugünlerde acıyla ve hüzünle izlediğimiz Rusya’nın Ukrayna’ya açtığı savaşı da anımsatarak Cumhuriyetimizin 100. yılına çok yaklaştığımız bu günlerde milli dayanışmanın, birlik ve beraberliğin ne kadar önemli olduğuna ve Atatürk’ün “Yurtta Barış, Dünyada Barış” ilkesine sıkı sıkı sarılmanın ve işler kılınmasının önemine değindi.

Ardından CHP Grup Başkan Vekili Özgür Özel ve Fethiye Kaymakam Vekili Hayrettin Balcıoğlu da kısa; ama iz bırakan birer konuşma yaptılar. THK Fethiye Şubesi’nin başarılı başkanı Mustafa Özkaya’nın havacılık gösterilerini başlatması ile tören devam etti.

Atamızın “İstikbal Göklerdedir” özdeyişini söylediği günden bugüne havacılık ve uzaydaki gelişmelerin bir insan yaşamına sığdırılmasını heyecanla izlerken, hâlâ dünya barışının çok uzaklarda olmasının üzüntüsünü yaşıyoruz. Buradan bir kez daha haykırmak istiyorum “Savaşa Hayır, Barışa Evet”.

28.02.2022
Göcek

Bu yazı 519 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum