Dr. Nurettin Demir

Dr. Nurettin Demir

GÖCEKİÇİ
drnurettindemir@gmail.com

Can Dost Süha Öncüyü Ebediyete Uğurladık

17 Mayıs 2021 - 08:46


SÜHA ÖNCÜ KARDEŞİMİZ İÇİN

Mutsuz yaşar duyarlı, derin, zeki insanlar.
Görür, sezer, uyarır, sis çanı gibidirler.
Ansızın çeker, gider, şimdi artık noksanlar.
Milyarlarca merhuma katılan biridirler.

İyi insanın göçü sarsıcıdır dünyadan.
Kalanlar ıssızlaşır, yoksun kalır hayrından.
Nedense erkencidir kimisine Yaradan.
Yola çıkmışsa dönmez, sözünün eridirler.

Öncü' ler atakdır da, bu acele nedendir?
Dünyada iz bırakan ömrü güzel edendir.
Ruh huzur aleminde, toprak olan bedendir.
Anıları hep taze, daima diridirler.

Dostların vefalısı, vatanın sevdalısı.
Güle güle yurtsever askerlerin en hası.
Sona erdi anasıyla, babasıyla rüyası.
Kim bilir ne mutlu, ne kadar iyidirler.

Reşit Çağın
9 Mayıs 2021
Foça

Sevgili Dr Muharrem Karaoğlan’ı uğurladıktan bir hafta sonra başka bir Denizci kardeşimizi, Göcek Gazete köşe yazarlarından Süha Öncü’yü Anneler Gününde aynı mezarlıkta Bodrum Ortaköy Mezarlığında ebediyete uğurladık. Pandemi nedeniyle de olsa başta Eşi, oğlu, damadı ve gelini ile yakın akraba ve sınıf arkadaşları; İstanbul Heybeliada Askeri Deniz Lisesi döneminin 6000’ler sınıfı ve 7000’ler (Sevgi Birliği) sınıfından sınıf ve okul arkadaşları; Ömer Çekmecegil, Ceyhun Dağlı , Yavuz İzdeş, Erbil Özkaya, Nurettin Demir, İbrahim Hürmeydan, Tevfik Özdöl, Hasan Gülcü, Ömer Gökbayrak, Dostları uğurladılar.

Cenaze törenine MİLAS Belediye BAŞKANI Muhammet Tokat ile Bodrum Belediye Başkan Yardımcısı Tayfun Yılmaz, Milas Belediye Özel Kalem Müdürü H. Arda  Varol katıldılar. Göcek’ten Yılmaz Dim. Marmaris’ten Ethem Şahinoğlu’da uğurlayalar arasındaydı.

Beklenmedik Kamil Yüceoral’ın dediği gibi mel-un kalp krizi ile tüm sevenlerini şoke eden ve üzen Süha Öncü yine sanki uzun bir Deniz yolculuğuna çıkar gibi çeşitli tavsiyelerde bulunuyordu. Kendinize iyi bakın, ilaçlarınızı düzenli alın. Güneşte Kalmayın. Şapkanızı takın. Sağlık kontrollerinizi zamanında yaptırın diyor gibiydi. Mezarlık içindeki Camide kılınan namaz sonrası, asker arkadaşları ve sevenlerinin omuzlarında ebedi istirahatgahına götürüldü. Gönderilen rengarenk çiçekler ve güller eşliğinde herzamanki gülümsemesiyle onu yeni ve ebedi ikametgahına yerleştirdik. Yıldızlar yoldaşı, toprağın bol olsun sevgili dost. Göcek Gazetesi olarak Allahtan Rahmet diler, tüm aile üyelerine sabırlar, dost ve arkadaşlarının acılarını paylaşırız. Yukarda saydığım arkadaşlarıyla evine uğradığımızda, evi Ege Deniz’izine bakıyordu. Bahçede masa üstlerinde sükülenleri gözümüze çarparken Erbil Özkaya bugün Sühanın telefonunun her çalışılınca Deniz Harb Okulu Marşı çalıyordu. Deniz Harp Okulunda Bir Törene çıkacakmış gibi, gönlü, yüreği hep Denizlerde, Deniz Kuvvetlerindeydi. Binlerce Denizci, emekli denizciden kimiz telefonu çaldığında Deniz Harb Okulu Marşı Çalıyor? 1970 başında Deniz Lisesinden Koparıldığı günden itibaren Deniz Kuvvetlerinden hiç kopmadı. Sanki  hep Deniz Kıvvetleri Personel Daire Başkanıydı. Her Denizcinin sorunuyla yakından ilgilenir. Çözüm bulurdu.

Birçok arkadaşımız Süha Öncü için çok güzel şiirler yazılar yazdılar.
Sınıf arkadaşımız Sermet Elçi’nin şiiriyle bizde bir kez daha selamlıyor ve anıları önünde saygı İle eğiliyoruz.

Dokuz Mayıs ikibin yirmibirde
Rüzgarlar esti hep birlikte
Fırtınalar koptu yüreğimde...

Gün batımı Gündoğumu
Poyraz Lodos
Karayel Keşişleme Yıldız Kıble...

Sordular seni birbirlerine
Hiçbiri inanmadı
Bizleri bırakıp gittiğine...

Biz seni tanıdık ondördünde
İki elin kanda olsa bile
Her derdimize koştun bunca sene...

Şimdi de gidemezsin bir yere
Tekrar bir araya gelene dek
Yaşayacaksın bizimle...

Süha Öncü kardeşim anısına...
09.05.2021

Bu yazı 666 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 1 Yorum
  • Kamil Yüceoral E. müsteşar
    2 yıl önce
    Süha Öncü kardeşimiz insanlık sevdalısı idi. Hiç bir ayırım gözetmeksizin herkesin yardımına koşar, çekinmeden tüm kredisini ihtiyacı olanlara sunardı. Bir finans dehası ve her olay ve kişiyi hatırlayan üstün zekası vardı. Çok sevdiği kardeşi Prof Dr. Nurettin Demir, onun için aynı zamanda topluma hizmetin de en üst ifadesiydi. Her çabasında onun yanında yer aldı. Şahsen ben Sühayı kaybetmekle, hem yetim, hemde öksüz kaldım. Kolum kanadım kırıldı, acılara gark oldum. Başkalarına yardım ettiği kadar, kendine de yardım edebilseydi belki bu güzel insanla daha uzun birlikte olabilirdik. Nasip bu kadarmış.Yolun açık, mekanın cennet olsun canım kardeşim.