Halkın Vekili Kamer Genç

Dr. Nurettin Demir drnurettindemir@gmail.com


Sabah saat  04.15 telefonumun alarmı çaldı. Aslında oldum olasıya telefonumun alarmını kursam da, planladığım saatten önce kalkarım. 21 Ocak Cuma sabah belki de ilk kez alarmın sesi ile uyandım. Adnan Menderes Havaalanından 06.15 Sunexpress uçağı İle Malatya’ya uçuyorum. Endişeliyim. Birgün  önce Gaziantep-Adana-Mersin otoyolunda yaklaşık 7 bin kişi karda mahsur kalmıştı. Yolcular 12-16 saat sonra kurtarılabilmişlerdi. Haberlere bakarsak Tunceli Nazimiye İlçesi’ne ulaşabilecek miydik? Bir gün önce  giden TÜLOV ekibinden Tansu Özcan sosyal medya hesaplarından rötarlı, dolambaçlı, tehirli THY’nın 7-8 biletinin olduğu bir fotoğrafı paylaşmıştı. 

Uçak penceresinden baktığımda ufukta yeni yeni kızıl güneş ışıltılarının aydınlattığı kadarıyla tüm Anadolu bembeyaz bir renge boyanmıştı. Saat 08.00 Veli Ağbaba’nın yıllardır danışmanlığını yapan Gaffar Çiçek beni Malatya havaalanından aldı. Bir metreyi geçen bir kar tabakasını küreleyen, yol açan makineler arasından geçerek Veli Ağbaba’yı evinden aldık. Elazığ’a doğru yol alıyoruz. Yolda selvi ağaçlarının tepelerinde olası kargaların yuvalarını izliyorum. Bazılarının üstünde 30-40 santim kar birikmiş. Siperliksiz fötr şapka misali… Muhtemel içinde kuşlar, belki yumurtaları var. Baharı bekliyorlar. Yaşama direnci! Doğa dengesini kurmuş. Ama insanoğlu bu dengeyi bozmak için elinden geleni yapıyor. Hava kirliliği, ozon tabakası daha neler neler geçiyor aklımdan, zihnimden. 

Elazığ’da Manisa Milletvekili Özgür Özel, Tunceli Milletvekili Polat Şaroğlu, İstanbul Milletvekilleri Y. Mansur Kılıç ve Aykut Erdoğdu Kamer Genç dostlarıyla Dedeman Otelde buluştuk. Kahvaltıdan sonra basın toplantısı nedeniyle CHP Elazığ İl Başkanlığını ziyarette bulunduktan sonra Keban Barajını feribotlarla geçerek Tunceli’ye ulaştık. Diz boyunu geçen karları Kamer Genç’in 6 yıl önce Bayrağa sarılı tabutunu getirdiğimizde görmüştük. 
Saat 15.30 Tunceli İl Halk Kütüphanesinde Kamer Genç fotoğraf sergisini aştık. Ramazan Tanal, Baran Yazgan, Serkan Liznak Edirne’den, Muğla’dan Remzi Kazmaz ve Mustafa Bekar, Hıdır İltemiş, Denizli’den Gülin Coşkun, İzmir’den Barış Özgen ve Vakıf Yöneticisi Tansu Özcan, Ankara’dan İsmail Aslan, Düzgün Demir, Kamer Genç eşi Sevim Genç, Oğlu, Amerikadan gelen Kızı ve Damadı, Tuncelili dostları olmak üzere sergi salonunda buluştuk. Fotoğraf sergisini ilgiyle heyecanla gezdikten ve inceledikten sonra, gösteri salonuna geçtik. Başta Tunceli Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu ve İlçe Belediye Başkanları ve Kamer Genç dostları salonu doldurmuşlardı! Yaklaşık 50 dakika süren “Kamer Genç Halkın Vekili” belgeselini izledik.  Zaman zaman alkışlanan belgesel sonunda Yönetmen Yapımcı, Tülov Yönetim Kurulu Üyemiz Remzi Kazmaz’a Kamer Genç evlatları Seçil ve Seçkin tarafından teşekkür plaketi verildi.

Akşam yemeğinde de sohbetlerde Kamer Genç, anılarımızda ve konuşmalarımızda yer aldı. Gecenin ilerleyen saatlerinde Gazeteci Yazar Sedef Kabaş’ın Cumhurbaşkanına hakaretten tutuklanması kardan da soğuk bir hava yarattı. Bir atasözünü televizyon ekranınıdan söylemiş yada hatırlatmış olması neden olarak gösteriliyordu. Cumhurbaşkanının Sezen Aksu İçin “dilini koparırım” söylemi yanında atasözünü söylemek ya da cümleleri arasında kullanmış olmak?! 

22 Ocak Cumartesi saat 10.00 dolaylarında Tunceli Grand Şaroğlu Otel önünden hareket ettik. Munzur nehri dışında her yer bembeyaz. Diz boyu kar. Nazimiye Belediyesini ziyaret ettikten sonra saat 11 dolaylarında Ramazan Köyü Mezarlığına ulaştık. 6 yıl sonra her yıl olduğu gibi Halkın Vekili ile buluştuk. 'Sizin araçlarla, minibüslerle gelebildiğiniz bu yerlerden ben yıllarca önceleri yaya sonra arabamla gittim geldim. Hoş geldiniz şekerim. Cumhuriyeti Unutmayın. Bizleri unutmayın.' der gibiydi. 

Dualar okundu. Konuşmalar yapıldı. Özgür Özel “... bu yılı yaptığı etkinliklerle Kamer Genç yılı ilan eden ve büyük bir katılımla Ramazan Köyüne geldikleri için TÜLOV ekibine teşekkür etti”. Polat  Şaroğlu ”...Kamer Genç ağabeyimiz ölümünden sora da Munzur Halkına, yöre turizmine katkılarıyla hizmete devam ediyor” dedi. Cesareti, son yıllarda başta FETÖ darbesi ve diğer olaylar olmak üzere ülkenin yaşadıklarını yıllarca ön görmesi, dile getirmesi gibi bir çok öngörüleri ve üstünlükleri dile getirildi. 

İzmir’e dönüşte Halkın Vekili Kamer Genç gibi Beşiktaş’lı olan Fatma Girik’in Koronadan ölüm haberini aldım. Şanlıurfa’da film çekerken çok yakından tanıdığım değerli sinema sanatçımızı ve Şişli Belediye Başkanımızın mekanı cennet olsun. Yıldızlar yoldaşı olsun.

Aman bir kez  daha dikkatinizi çekmek istiyorum. İki yıldır dünyaya diz çöktüren koronaya karşı dikkatli olun, aşılarınız zamanında yaptırın,  tedbirlerinizi almayı ihmal etmeyin. 
Herşeyin başı, Sağlık...

25.01.2022
Göcek