Başlarken

Dr. Nurettin Demir drnurettindemir@gmail.com

Başlarken

Bugün 1 Nisan, şaka değil. Bugün, Göcek Gazetesi internet ortamında yayına başladı.
Göcekli ve Göcek sevdalısı dostlarla yelkenleri fora ettik ve yayın hayatına çıktık.
Göcek, Fethiye, Muğla’mıza hatta ülkemize katkısı olması en büyük dileğimiz.
Çağdaş bir Türkiye’de, barış içinde insanların huzurlu ve mutlu yaşadığı, doğa ve hayvan  sevgisi ile dolu bir geleceği hedefliyoruz. Göcek Gazete halkın gazetesidir. İşçisinden,
esnafına, çiftçisinden, kentlisine, varlıklısından yoksuluna herkesin gazetesidir. Sağcısından solcusuna, yabancısından yerlisine herkes gazetemizin gönüllü muhabiridir, yazarıdır, okurudur. Gazete internetten tıklayıp okuyana, sosyal medyadan izleyene, hatta göz atanlara bir değerdir.

Basılı yayın olarak Göcek Gazetesi ilk kez Dr. Ruhi Özkaya tarafından yayınlanmıştı.
Güzel anılara, güzel yazılara aracılık yapmıştı. Kısa bir süre ben de yazmıştım. Çok emek
vermişti meslektaşım. Çeşitli nedenlerden dolayı ara verdi ve yayın hayatına son vermek zorunda kaldı. O dönemlerde yayınlanan göcek gazetesine Dr. Özkaya başta olmak üzere emeği geçenlere içtenlikle teşekkür ederim.

Göcek ve Göcekliler son yıllarda şanslı, üç ayda bir yayınlanan çok güzel bir dergisi var. Önce Göcekspor şimdilerde Göcek Life olarak yayın hayatında. Göcek sevdalısı Alptunga Usar ve ekibine başarılar diliyor, kutluyoruz. Biz onlarla güzel, huzurlu bir Göcek için el ele birlik içinde olacağız.

Covit 19 yasaklarını fırsat bilenler gecekondu gibi İnceburun koyunda inşaata başlamışlar.. Göceklilerin denize girebildikleri son bir iki koydan biri olan söz konusu koyu işgal etmişler. Verildiğinden, tahsisinden, ihalesinden Göcek Halkının haberi var mı? Sordular mı Göcek halkına?. Hadi bırakın Göceklileri, Turgut Özal'ın kemiklerini sızlattınız. Yazıklar olsun Kovitkonduculara (gecekonduculara). Çekin elinizi Göcekten.

Dünyanın en güzel köşelerinden olan Göcek, bir doğa harikasıdır. Korumamız gerekiyor.
Ama gelin görün her geçen gün yağmalanıyor. Koyları, dağları, çamları yok ediliyor. Sevgili dostlar, koylarda yüzenler, yatla gezenler, Suuçtuğu’ndan adaları seyredenler, talan ettirmeyelim beldemizi. Göcek bizim değil gelecek nesillerimizden bize emanettir. Var gücümüzle koruyalım. Artık yeter, koylarımıza bir çivi bile çaktırmayalım.

Yukarıda değindiğim gibi Göcek Gazete, herkesin gazetesidir. Dolayısıyla gönül veren,
okuyan, izleyen her kişi  Göcek Gazetesinin gönüllü bir muhabiri, yazarı, eleştirmeni ve
denetçisidir. Paylaşmak istediğiniz her türlü haberi; telefon ve e-posta ile ya da Whattsapp
ve Instragram gibi sosyal medya ile bize ulaştırın, yayınlayalım. Çekin fotoğrafı gönderin paylaşalım.

Göcek bir gazeteyi her zaman hak ediyor. Göcek Gazete halkın gazetesi, sizin gazeteniz.
Antik çağlardan, güneş ülkesi Likya’dan Teke yöresinin yörük kültüründen imbiklenerek gelen Göcek için sevgimizi ve gücümüzü birleştirmek dileklerimle, aramıza hoş geldin “Göcek Gazetesi”.

Dr. Nurettin DEMİR