Kargı Koyu'nun özelleştirilmesine tepkiler büyüyor

Muğla’nın Datça ilçesinde yer alan Kargı Koyu’nun Cumhurbaşkanlığı kararı ile özelleştirilmesine tepkiler büyüyor: “Kargı Koyu'nun otel ve otopark yapılması için Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesini kabul etmiyoruz.”

Kargı Koyu'nun özelleştirilmesine tepkiler büyüyor
11 Nisan 2021 - 14:30 - Güncelleme: 11 Nisan 2021 - 14:39
Resmi Gazete’de 5 Nisan’da yayımlanan Cumhurbaşkanı kararı ile Muğla’nın Datça ilçesinde yer alan Kargı Koyu’nda 128 dönümlük arazi özelleştirilerek; otel, günübirlik tesis, park ve otopark yapılmasının önü açıldı. Datça Demokrasi Platformu’nun kararın ardından yaptığı açıklamada, “Datça'nın en güzel yerlerinden biri olan Kargı Koyu'nda kamuya ait 128 dönümlük arazinin Cumhurbaşkanlığı kararıyla otel ve otopark yapılması için Özelleştirme İdaresi'ne devredilmesini kabul etmiyoruz” ifadeleri kullanıldı.
 

“DATÇA DOSTLARINI #DATÇAYISAVUNUYORUZ DEMEYE ÇAĞIRIYORUZ”

Sosyal medyadan karara tepki gösteren Datça Demokrasi Platformu, eylemlerini meydanlara taşıyacağını duyurdu: “Datça'nın yağmalanmasına karşı bugün sosyal medyada, bundan sonra sokalarda olacağız. Kargı Koyu'nu yağmalak isteyenlere karşı #DatçayıSavunacağız demek için 14 Nisan Çarşamba Günü saat 13.00'te için Cumhuriyet Meydanı'nda olacağız.”
 

MUÇEP: HADİ BULUŞALIM!

Datça Demokrasi Platformu’nun eylem çağrısına destek veren Muğla Çevre Platformu’nun, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, “Tüm #Datça dostlarına sesleniyoruz. Kargı Koyu’nu, bitkisini, börtü böceğini, denizini ve üzerinde uçan arısını ve kelebeğini kısacası tüm canlının hakkını hep birlikte koruyalım, sesleri olalım mı? Hadi buluşalım” ifadeleri kullanıldı.
 

DATÇA’NIN EN DEĞERLİ BÖLGELERİNDEN BİRİSİ

Datça’nın en değerli bölgeleri arasında gösterilen Cennetköy’ün hemen yanında bulunan bölge ile ilgili alınan karar sonucunda bölgede; otel, günübirlik tesis, otopark vb. yapılar inşa edilebilecek.

Cumhurbaşkanlığı’nın 3778 sayılı kararında yer alan ifadeler şu şekilde; “Mülkiyeti Maliye Hazinesi adına kayıtlı olup özelleştirme kapsam ve programında bulunan Muğla ili, Datça ilçesi, Datça Mahallesi, 213 ada, 1 parsele ilişkin "Otel Alanı (E:0.30, Yençok:2 Kat), Günübirlik Tesis Alanı (E=0.08, Yençok-4.50m'dir, asma kat dâhil edilmesi halinde Yençok=5.50 m), Park Alanı, Otopark, Doğal Karakteri Korunacak Alan, Zeytinlik Alan, Trafo Alanı, Dere ve Yol" kullanım kararları getirilmesine yönelik olarak Özelleştirme İdaresi Başkanlığınca hazırlanan, ekli 1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/25.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Değişikliği, 1/5.000 ölçekli İlave Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı ve Değişikliği ve 1/1.000 ölçekli İlave Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı ve Değişikliğinin onaylanmasına, iş bu Karar gereklerinin yerine getirilmesi hususunda Özelleştirme İdaresi Başkanlığının yetkili kılınmasına, 3194 sayılı İmar Kanununun ek 3 üncü maddesi ve 4046 sayılı Özelleştirme Uygulamaları Hakkında Kanunun 3 üncü ve geçici 29 uncu maddeleri ile 703 sayılı Kanun Hükmünde Kararnamenin geçici 8 inci maddesi gereğince karar verilmiştir.”


 
Bu haber 1343 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Akköprü Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek
Akköprü Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek
Merkez Bankası yerel seçim sonrası frene bastı
Merkez Bankası yerel seçim sonrası frene bastı