SON DAKİKA

Göcek'i kirleten Muçev İskelesi'nde "Bilirkişi Heyeti" milletvekilleri ile inceleme yaptı

Muçev İskelesi ile Göcek halkı arasında devam eden dava hakkında bilirkişi incelemeli yaptı.  Göcekliler yine çağrı yaptı: “Göcek’e sahip çıkmak Göceklilerin asli görevidir” diyerek “Yeniden iskelede balık tutmak ve deniz kenarından yürüyebilmek” istiyoruz.

Göcek'i kirleten Muçev İskelesi'nde "Bilirkişi Heyeti" milletvekilleri ile inceleme yaptı
31 Mayıs 2021 - 12:30 - Güncelleme: 26 Haziran 2021 - 23:12
NURETTİN DEMİR- GÖCEK GAZETE
GÖCEK-
 “Göcek’e sahip çıkmak Göceklilerin asli görevidir” diyerek “Yeniden iskelede balık tutmik ve deniz kenarından yürüyebilmek” istiyoruz" diyen Göcekliler Göcek'e sahip çıkmak için mücadele veriyorlar.
Çevreye büyük zarar veren Muçev İskelesi ile Göcek halkı arasında devam etmekte olan dava hakkında gelişmeler “Bilirkişi Heyeti’nin incelemesi ile ilerliyor. Bilirkişi inceleme yaparken şikayetçilerin talepleri Fethiye Belediye yetkililerine bildirildi. Fethiye Belediyesi de konuyu inceleyeceklerini bildirdi.

BİLİRKİŞİ HEYETİ İNCELEDİ
İncelemeye Göcek Gazete adına katılan Nurettin Demir anlatıyor: 28 Mayıs’ta öğle saatlerinde Göcek Halkı ve Milletvekili Burak Erbay’ın katılımı ile Muçev Marina davamıza ışık tutacak olan bilirkişi heyetini karşıladık.
Yaklaşık 1,5 saat süren görüşmede, Bilirkişi Heyeti, davacıları ve mağdur olan tekne sahiplerini dinledi.

EKOLOJİK DENGE TAHRİBİ
Deniz altı ve üstü çeşitliliği ile kirlenme durumunun, fiziksel ve biyolojik çevresel değerlerin ve ekolojik dengenin tahribine, bozulmasına ve yok olmasına neden olup olmayacağıni inceledi.

ALıNAN ÖNLEMLER NEDIR?
Çevreye verebileceği olumsuz yöndeki etkilerin önlenmesi için ve zararın çevreye zarar vermeyecek ölçüde en aza indirilmesi için gerekli önlemlerin alınıp alınmadığına bakıldı.

KAPASİTEYE UYGUN PLANLAMA YAPILDI MI?
Bölgenin durumu dikkate alındığında yat bağlama iskelesinin deniz araçlarını taşıma kapasitesinin uygun olarak planlanıp planlanmadığını inceledi.

IMAR PLANLARıNA UYGUN MU?
Üst ölçekli (1/100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı Revizyonuna ve 1/25.000 ölçekli imar plan111a) planlara ve planların kademeli birlikteliği ilkesine uygunluğu araştırıldı.

ŞEHIRCILIK PLANLAMASıNA UYULDU MU?
Ayrıca ilgili mevzuatta öngörülen teknik usul ve esaslara, kamu yararına, şehircilik ilkeleri ile planlama esaslarına uygun olup olmadığı konusunda incelemeler yaptı.

DURUMDAN RAHATSıZ OLANLAR ŞIKAYETLERINI BILDIRDI
Ayrıca benzeri konu için davacı olan Muğla Belediyesi, Belediyeden 3 görevli ve 1 avukat ile bu görüşmelere katıldı. Durumdan rahatsız olan Kooperatif üyeleri, mağduriyet şikayetlerini bilirkişi heyetine bildirdiler.
Konu aynı gün Fethiye Belediye yetkililerine bildirildi ve  Fethiye Belediyesi de konuyu inceleyeceklerini bildirdi.

GÖCEK DOĞAL KALMALI VE GÖCEKLİLER GÖCEK’E SAHİP ÇIKMALIDIR
Göcek için attığımız bu adımda bizi destekleyen, yanımızda olan herkese müteşekkiriz. Umarım en kısa zamanda yine iskelede balık tutabilir, deniz kenarından yürüyebiliriz. Yürürken balıkları tekrar görebilmek dileğiyle..            
 
Bu haber 1720 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 3 Yorum
  • Şükrü Kundakçı
    2 yıl önce
    Göcek koyu kafeste çevrilmiş durumda..Hani denizden 100 mt.kadar halka aittir diye bir kanun vardı..Denizden çevrilen göcek,yanan dağlarından da çevriliyor sanki..Halk çırpınıp duruyor,,AYIPPP.
  • Ali Kaya
    2 yıl önce
    Mopak iskelesi haberde bahsi geçen kriterlere ne kadar uyuyor. D marin otoparkı imar planında çekek alanı mı?
  • Ali Kaya
    2 yıl önce
    D marin otoparkı çekek yaptı boya ilaçlama her işi yapıyor onu efendi işin içinde olunca çevre hassasiyeti tısssssss

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 İztuzu Plajı 2024 Giriş Ücretleri – Turtle Beach 2024 Giriş Ücreti Listesi
İztuzu Plajı 2024 Giriş Ücretleri – Turtle Beach 2024 Giriş...
Ortaca da intihar...
Ortaca da intihar...