Dostluk ve Barış Rallisi Dalyan'da son buldu

Dünyanın en tanınmış otomobil rallilerinden Europa-Orient/Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi'nin son durağı Dalyan oldu.

Dostluk ve Barış Rallisi Dalyan'da son buldu
31 Mayıs 2021 - 11:25
Bu yıl 15’incisi düzenlenen rallinin Dalyan turu startını Ortaca Kaymakamı Oktay Erdoğan ile Gençlik ve Spor İl Müdürü Ömer İlman verdi. 12 kilometre yol kat eden ralliciler Radartepe’ye çıktı. Deniz Kaplumbağaları Araştırma Kurtarma ve Rehabilitasyon Merkezi’ni ziyaret etti.
16 Mayıs’ta, Brüksel’den yola çıkan araçlar, Belçika, Almanya, Avusturya, İtalya, Slovenya, Macaristan, Romanya ve Bulgaristan’ı geçerek Türkiye’ye geldi. Türkiye etabının Edirne’den başladığı ralli Dalyan’da sona erdi. Doğu-Batı Dostluk ve Barış Rallisi Derneği Başkanı Nadir Serin, rallinin Dalyan’a üçüncü kez geldiğini ifade etti.
17 Mayıs’ta Brüksel’den yola çıktıklarını anımsatan Serin, 6 bin 500 kilometreye yakın yol yaptıklarını söyledi.
Pandemi nedeniyle organizasyona katılımın bu yıl az olduğunu belirten Serin, “Türkiye’de ve Avrupa’da kısıtlamalar hala devam ediyor. Önceden buraya 150-200 araçla gelmiştik. 2 haftalık karantina uygulaması olması katılımı düşürdü. Biz bu etkinlikle Türkiye’ye pandemi sürecinde de gelinebileceğini gösterdik. Turistik ve tarihi yerleri gezdik. İstanbul Sultanahmet’te büyük bir etkinlik oldu. Türkiye’nin ne kadar güvenilir olduğunu göstermek istedik.” dedi.
Dalyan Otelciler ve Turizmciler Derneği Başkanı (DOD) Ali Mürşit Yağmur, bu tarz etkinliklerin bölge tanıtımı için önemine değindi. Yağmur, şunları söyledi; “2017’de 21 ülkeden 200 araç, 500 kişi geldi. 2018’de ise 250 araç geldi. Bu etkinliğin Dalyan ve bölgemiz için tanıtımının çok güçlü olduğunu düşüncesindeyiz. Bu bir yarış değil. Bu etkinliğin amacı ülkemizin ve bölgemizin tanıtımına katkı sağlamak. Bu organizasyon ülkemizin güzelliklerini dünyaya tanıtıyor.”
dedi
Bu haber 355 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balıkçılar dikkat! Denizlerde av yasağı başladı
Balıkçılar dikkat! Denizlerde av yasağı başladı
Fethiye'de Ünal Şöhret Dirlik son yolculuğuna uğurlandı
Fethiye'de Ünal Şöhret Dirlik son yolculuğuna uğurlandı