Yücel Okutur: Turizmde hareketlenme Haziran sonunu bulur

Dalaman, Ortaca ve Köyceğiz Turizm Birliği (DOKTOB) Başkanı Yücel Okutur 2021 turizm sezonu Haziran’ı bulur

Yücel Okutur: Turizmde hareketlenme Haziran sonunu bulur
10 Mart 2021 - 15:09
DALYAN - DOKTOB Başkanı Yücel Okutur, Dünya'dan Nihat Delibaşı'ına 2021 turizm sezonuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Okutur, pandemi gölgesinde geçen 2020’de tesislerin maksimum 3 ay doluluk yaşadığını söyledi. 90 günlük iş hacmi ile tüm bir yılın finanse edilmesinin mümkün olmadığını kaydeden Okutur, Muğla bölgesine gelen turistlerde ilk sırayı İngilizlerin aldığını, ardından Alman ve Hollandalı turistlerin geldiğini ifade etti.
17 Mayıs sonrası turizm hareketinin başlaması Haziran sonunu bulur
Okutur, “Bizim rezervasyonlarımız kış aylarından itibaren gelmeye başlar. Nisan ayına geldiğimizde otellerimizin yüzde 60- 70 doluluğunu biliriz. Geri kalan kısım günübirlik ya da anlık olarak çıkanlar tarafından doldurulur. Durum bu iken, İngiltere, 17 Mayıs’ tan önce vatandaşlarına turistik seyahat izni vermeyeceğini açıkladı. 17 Mayıs sonrası turizm hareketinin başlaması Haziran sonunu bulur. Temmuzdan eylüle 3 ay turizm ile bir otelin masrafını çıkarması, ayakta kalması mümkün değil. Mevcut şartlarda 2021 parlak bir sezon vaat etmiyor” diye konuştu.
Ümidimiz sezonun uzaması
2021’de iyi bir taleple karşılaştıkları takdirde tesislerin, kâr etmese de ayakta kalacak şekilde gelir elde edeceği bilgisini paylaşan Yücel Okutur, “Bizim ümidimiz mevsimin uzaması. Zira, Kasım 15’e kadar bölgemiz iklimi tatile çok müsait. Bölgemize baktığımız zaman havayoluna 10- 15 dakika mesafede. Her şey doğal kalmış. Termal tesisler var, tatlı su ve kaynaklarla beslenen bozulmamış Köyceğiz gölümüz var. Tüm bunların ötesinde İz Tuzu Plajı var. Dalaman, Ortaca, Köyceğiz hattı dikkate alındığında tarihi zenginlik, tarımsal çeşitlilik, sıcak su termalleri ve doğal göller, kanallar, nehirler ve deniz turizmde çeşitlilik sunuyor. Bu kadar özelliğin birada olduğu yer çok nadirdir. Pandemi sonrası bölgemize talepte büyük artış bekliyoruz” dedi.
Bu haber 337 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
MUĞLA'DAKİ ŞABAN ATAŞ CİNAYETİNDE KİMLER TUTUKLANDI?
MUĞLA’DAKİ ŞABAN ATAŞ CİNAYETİNDE KİMLER TUTUKLANDI?
Selahattin Aydın vefat etti.
Selahattin Aydın vefat etti.