Sarıgerme-Dalaman Sahili Sit yapısı değişti

Ortaca ve Dalaman sınırlarında yer alan Sarıgerme-Dalaman Kumsalı, Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescillendi. Bu karar ile belirli şartlarda turizm ve yerleşime izin verilmiş oldu.

Sarıgerme-Dalaman Sahili Sit yapısı değişti
08 Mayıs 2021 - 16:06 - Güncelleme: 08 Mayıs 2021 - 17:32
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü, Ortaca ve Dalaman ilçe sınırlarında yer alan Sarıgerme-Dalaman kumsalı ile çevresi’nde bulunan Doğal Sit Alanı, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nın olur ile, Doğal Sit-Nitelikli Doğal Koruma Alanı ve Doğal Sit-Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanı olarak tescilledi.
Nitelikli Doğal Koruma Alanları koruma amaçlarına uygun olarak yörede yaşayanların alanın mevcut kaynaklarını kullanmasını sağlayarak doğal hayata dayalı geleneksel yaşam şekillerinin korunacağı alanlar olarak tanımlanıyor.
Sürdürülebilir Koruma ve Kontrollü Kullanım Alanları ise kesin korunacak hassas alanlar veya nitelikli doğal koruma alanlarını etkileyen, bu koruma bölgeleri ile bütünlük gösteren, korumaya katkı sağlayacak, doğal ve kültürel bakımdan uyumlu düşük yoğunlukta faaliyetler, turizm ve yerleşimlere izin veren alanlar.                                                                                
 
Bu haber 594 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elektriğe dev zam çağrısı
Elektriğe dev zam çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti