Bardakçı: Soruşturma'da ismi geçenler açığa alınsın, kayıtlar incelensin

Menteşe Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıklı olmadığı halde hizmete açıldığını belirten Sağlık Milsen Muğla İl Temsilcisi Salih Bardakçı, yapılan malzeme vb.alımların usulsüz yapıldığı gerekçesi ile soruşturma kapsamındaki kişilerin açığa alınması gerektiğini belirtti.

Bardakçı: Soruşturma'da ismi geçenler açığa alınsın, kayıtlar incelensin
09 Mayıs 2021 - 12:54
Muğla İl Sağlık Müdürü İskender Gençer ile Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı İsmail Rüştü Baş hakkında eski hastanede kalan malzemeleri el altından sattıkları, ihale ile alınması gereken malzemeleri ihalesiz olarak tek bir firmadan aldıkları ve ayrıca İl Sağlık Müdürü hakkında hastaneye alınan malzemelerin fiyatını yüksek bulan komisyon üyelerini görevden aldığı gerekçesi ile dava açılmış, ancak Muğla Valiliği ve Menteşe Kaymakamlığı’nın yaptığı soruşturmalarda, soruşturmaya gerek olmadığı yönünde karar verilmişti. Bunun üzerine dosya İzmir Bölge İdare Mahkemesine taşınırken, mahkeme şahıslar hakkında soruşturma açılması yönünde karar vermişti.
Konu ile ilgili olarak Sağlık Milsen Muğla İl Temsilcisi Salih Bardakçı yazılı bir açıklamada bulundu. Bardakçı, Menteşe Devlet Hastanesi’nin depreme dayanıklı olmadığı halde hizmete açıldığı, yapılan malzeme vb.alımların usulsüz yapıldığı gerekçesi ile soruşturma kapsamındaki kişilerin açığa alınması gerektiğini belirtti. Sağlık Milsen Muğla İl Temsilcisi Salih Bardakçı’nın açıklaması şu şekilde;
Muğla İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı Menteşe Devlet Hastanesi ile ilgili Sağlık Bakanlığı’mızdan tadilat ve onarım izni ile İl Sağlık Müdürlüğü tarafından yapılan Muğla Menteşe Devlet Hastanesi’nin kapsamlı onarım çerçevesinde yapılan alımların usulsüzlüğü ve söz konusu hastanenin depreme dayanıklı olmadığına dair raporu olmasına rağmen açılması ile ilgili iddialara yönelik açıklamamızdır.
2017 Aralık ayında Muğla Menteşe Devlet Hastanesi, mevcut yerleşkesi içerisinde hizmet vermekte iken kapatılarak, Muğla Üniversitesi karşısında Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi taşınmıştır. Muğla Eğitim Araştırma Hastanesi’ne alınan tüm malzemeler yenilenerek hizmete açılma işlemi gerçekleşmiş, eski Devlet Hastanesi demirbaş malzemeleri aynen eski yerleşkede kalmıştır.
Sağlık Milsen olarak, son günlerde basında yer alan hırsızlık olaylarını üzüntüyle takip ediyoruz. Yargıda konu ile ilgili yasal sürecin olduğunu onarım-restorasyon-tadilat projesi doğrultusunda gerçekleştirilmiş alımların şaibeli olduğuna, hastanedeki malzemelerin ve hurdaların satılması ile ilgili yasal sürecin olduğunu da titizlikle kulak kabartıyoruz. Tarafımız Yargıya intikal eden bu konuların ciddiyetin dikkat çekerek, birbirinden farklı dönemlere ait doğrudan temin alımlarının bizzat İl Sağlık Müdürü ve Destek Hizmetleri Başkan Yardımcısı tarafından usulsüz olarak alınıp hurdaların satıldığına dair iddialar yenilir yutulur değil. Hatta Muğla Cumhuriyet Başsavcılığında bu konularla ilgili söz konusu kişilere soruşturma açıldığına dair evrağı inceleyince daha fazla hayrete düştük.
O dönemde görev yapan, İl Sağlık Müdürlüğü Destek Hizmetleri başkanı Özden İşler’in bizzat olayları yargıya taşıdığı ve bu usulsüzlüklere göz yummadığı için sözleşmesinin yenilenmediği ilgili İsmini açıklamak istemediğimiz bir siyasi tarafından bize söylendi. Kamunun malını koruyan ve bu yönde bir soruşturma başlatan yöneticilerin mobing uğrayıp sözleşme imzalatılmamasına da Sağlık Milsen çalışanları olarak esefle karşılıyoruz.
Son dönemde Muğla İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışan bir bayanı, bir hakimin tehdit etmesi ile ilgili basına yansıyan haberlerde İl Sağlık Müdürlüğü’nde çalışma düzeninin ne kadar bozulmuş olduğunun kanıtı nitelİğinde.

Yargı kararı doğrultusunda; iddialarla ilgili bu olaylarda ismi geçen yöneticilerin soruşturma aşamasında soruşturtmanın selaheti açısından açığa alınmaları öncelikli olarak Muğla Valiliğimize resmi yazı ile talepte bulunacağız.

Ayrıca Restorasyon kapsamında Muğla Menteşe Devlet Hastanesi içindeki tüm malzemelerin Demirbaş kayıtlarının da incelenmesini Valiliğimizden talep edeceğiz. Kamudaki görevi ne olursa olsun özgün haliyle bırakılmış bir devlet malının korunması ve muhafaza altına alınmasında ihmali olanların açığa çıkarılmasının Sağlık Milsen olarak takipçisi olacağız.


Bu haber 775 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Elektriğe dev zam çağrısı
Elektriğe dev zam çağrısı
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti
İran Cumhurbaşkanı Reisi helikopter kazasında hayatını kaybetti