Muğla 'Ayasofya imamı' gerginliği devam ediyor

MBB Meclisi’nde Ayasofya İmamı’nı kınamaya yönelik verilen önergenin gerginliği devam ediyor. Yaşanan olayın ardından açıklamada bulunan Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir önergeyi veren CHP ve İYİ Partililere, “Sahte Atatürkçüler” diyerek önerge ile Allah’ın Ayetlerinin oylatıldığını belirtirken, Cumhur İttifakı üyeleri ise önergenin Kur’an-ı Kerim’i inkar anlamına geldiğini belirtmişlerdi. CHP ise yaptığı açıklamada, Mehmet Demir’in kendilerine Atatürkçülük dersi vermeye çapının yetmeyeceğini belirttiler.

Muğla 'Ayasofya imamı' gerginliği devam ediyor
12 Haziran 2021 - 13:09
Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan geçtiğimiz günlerde Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’e hakaret etmişti. İmam Demirkan, konuşmasında Ayasofya için, “Bu ve bu gibi mabedlerin mabed olarak kalması için inşa edilmiştir. Öyle bir zaman geldi ki bir asır gibi bir zaman içinde ezan ve namaz yasaklandı ve müze haline çevrildi” derken Atatürk’ü de hedef alarak, “Bunlardan daha zalim ve kafir kim olabilir… Yarabbi bir daha bu zihniyetin bu ümmetin başına gelmesini mukadder buyurma…” ifadelerini kullanmış, imamın bu sözleri büyük tepki çekmişti.
Ayasofya İmamı Mustafa Demirkan’ın yaptığı bu hakaret’e, tepki olarak Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi’nde sunulan kınama teklifi gerginliğe neden olmuştu.
Muğla Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında, Ayasofya İmamının Gazi Mustafa Kemal Atatürk hakkında sarf ettiği iddia edilen sözler, CHP ve İYİ parti grupları tarafından kınanırken, AK Parti ve MHP gruplarının açıklamanın siyasi olduğu gerekçesiyle meclis toplantısını terk etmişti.
DEMİR; ALLAH’IN AYETLERİ OYLATILDI
Yaşanan olayın ardından Kavaklıdere Belediye Başkanı Mehmet Demir, sosyal medya hesabından “Eyy… Sahte Atatürk’çüler” diye başladığı açıklamasında, “Atatürk ismini vermeyi red ettiğiniz binada yalancıktan Atatürk’cülük oynamayı bırakın artık. Ak Parti ve MHP gruplarımızın isminin Atatürk Kültür Merkezi olması yönünde önerge vermesine rağmen Atatürk Kültür Merkezi isminin verilmesine red oyu vererek engel olan sahte Atatürk’çü, Osman Gürün ve ekibinin Atatürk ismini vermeyi red ettikleri binada bugün yapılan Muğla Büyükşehir Belediyesinin Haziran ayı olağan meclis toplantısında meclis gündeminde olmayan Haziran Ayı Meclis Toplantı Gündemine alınmayan korsan gündem maddesi ile Allah’ın ayetlerini yürürlükteki yasa ve yönetmeliklere aykırı olarak Büyükşehir Belediye Meclisinde yetkisiz olarak oylatan Büyükşehir Belediye Başkanına kınıyorum” demişti.
CUMHUR İTTİFAKI; KUR’AN’I KERİM’İ İNKAR ANLAMINA GELİYOR
Ak Parti ve MHP’li Büyükşehir Belediye Meclis Üyeleri ise ortak bir açıklamada bulunarak, 10.06.2021 tarihli Muğla Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında Millet İttifakı olarak hazırlanan, meclis gündeminde olmayan bir bildiri okunmuştur denilerek, “Toplantı öncesi dağıtımı yapılan bildiri metninde olmayan bakara suresinin 114. Ayeti ‘Allah’ın mescitlerinde, o’nun adının anılmasını engelleyen ve onların harap olmasına çalışan kimseden daha zalim kim olabilir? Buralara, ancak Allah’a karşı gelmekten korkularak girilebilir. Onlar için dünyada aşağılanma, ahirette de büyük bir azap vardır’ meali bildirinin başına getirilerek bildiri metnine eklenmiştir. Ayetin eklenmiş haliyle meclise sunulmasının ve bunun tartışmaya açılmasının Kur’an-ı Kerim’i inkârı anlamına geleceği Kavaklıdere Belediye Başkanımız Mehmet Demir tarafından ikaz edilip çıkarılması istenmiştir” denildi.
CUMHUR İTTİFAKI; BU KANUNSUZ OYLAMAYA KATILMADIK
Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün’ün olayı provoke ederek bildiriyi oylamaya sunduğunun belirtildiği açıklamada, “Gündemde olmayan ve gündeme de alınmayan bir siyasi bildirinin mecliste oylanamayacağı hususu Cumhur İttifakınca uyarılmasına karşın Osman Gürün oylama yapmakta diretmiş ve kanunsuz bir oylama gerçekleşmiştir. Cumhur ittifakı meclis üyeleri bu kanunsuz oylamaya katılmamış ve meclisi terk etmiştir.
Cumhuriyetimizin kurucusu Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk her Türkiye Cumhuriyeti vatandaşının ortak değeridir. Siyasal emellere alet edilemez. Bizlerin asıl görevi Atatürk’ün işaret ettiği muasır medeniyetler seviyesine ulaşmada durmaksızın çalışmaya devam etmektir. Unutulmamalıdır ki meclis toplantılarının da gerçekleştiği Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi’nin ismi belirlenirken Cumhur İttifakı’nca Mustafa Kemal Atatürk Kültür Merkezi ismi verilmesi önerilmiş fakat CHP oylarıyla bu reddedilmiştir.
Başta Cumhuriyetimizin Kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Cumhuriyetimizin tüm kurucu kadrolarını rahmet ve şükranla anıyor, onlara yapılmış olan her türlü hakareti her zaman en şiddetli şekilde kınıyoruz” denildi.
CHP MECLİS GRUBU; ATATÜRK’E HAKARET KINANDI
Bu açıklamalara karşın Muğla Büyükşehir Belediyesi CHP Meclis Grubu yazılı bir açıklamada bulundu. “Muğla Büyükşehir Belediyesi Haziran ayı meclisinde tıpkı Mayıs meclisinde İsrail’in Filistin’de yaptığı zulmün tüm partilerin ortak kararı ile kınanması gibi Ayasofya’daki imamın Gazi Mustafa Kemal Atatürk’e ettiği hakaretlerle ilgili kınama mesajı okunmak istenmiş, tüm grup başkanvekillerine bu öneri sunulmuştur” diye başlayan açıklamada, “Kınama metnini CHP ve İyi Parti grupları imzalamış, AKP ve MHP grupları imzalamamıştır.
Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi ismini de konuya alet eden AKP ve MHP grubunun basın açıklamasına kısaca cevap vermek gerekirse, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’ün ismini figür statlardan, havaalanlarından, devlet Şeref madalyasından çıkaran bir partinin Atatürk’e hakaret eden bir imamı korumak için meclisi terk etmesi onlar için sıradan ve doğaldır.
Oysa Türk Milleti için İslam dini, Peygamberimiz, Atatürk, Milli Marşı’mız ve bayrağımız kırmızı çizgimizdir ve herkesten bu değerlerimiz için ortak hassasiyet beklemek hakkımızdır” denildi.
CHP MECLİS GRUBU; TÜRKAN SAYLAN İSMİ HALK OYU İLE VERİLDİ
Açıklamanın devamı şu şekilde;
“Meclis toplantısının yapıldığı binaya Atatürk isminin verilmesini isteyen önergeyi veren AKP üyeleri aynı cadde üzerindeki Kültür Merkezi’nin isminin Gazi Mustafa Kemal Atatürk Merkezi olduğunu bilmekte, buradan bile siyasi malzeme çıkarmak istemektedirler. Oysa önerilerinde samimi olmadıkları Atatürk ismini silmeye çalıştıkları her politikalarında kendini göstermektedir. Tesise ismini Muğlalı hemşehrilerimiz halk oylaması ile vererek Türkan Saylan Çağdaş Yaşam Merkezi yapmıştır.
CHP MECLİS GRUBU; DEMİR’İN ATATÜRKÇÜLÜK DERSİ VERMEYE ÇAPI YETMEZ
Sosyal medya’da, “Eyy sahte Atatürkçüler” diyerek CHP’ye çatan ve nezaket sınırlarını aşan Mehmet Demir’in bizlere Atatürkçülük dersi vermeye çapı yetmez ve zaten ihtiyacımız da yoktur. Bizlerde herhangi bir “sahte” veya “sahteci” bulunmadığından bu sıfatı kendisine iade ediyoruz.
Millet ittifakı Meclis üyeleri Ayasofya’da dini siyasete alet eden, Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Atatürk’e hakaret eden zata gereken cevabı vermiştir. Cumhur ittifakı ise konuyu amacından uzaklaştırarak yine suçluyu koruma ve savunma yönetimini seçmiştir. Milli bayramlarımız, gurur günlerimizde ortalıkta görünmeyenleri, dine siyasete alet edenleri, bu vatanın kurucu değerlerini içine sindiremeyenlere en güzel cevabı halkımız seçimlerde verecektir”.

 
Bu haber 463 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 İztuzu Plajı 2024 Giriş Ücretleri – Turtle Beach 2024 Giriş Ücreti Listesi
İztuzu Plajı 2024 Giriş Ücretleri – Turtle Beach 2024 Giriş...
Ortaca da intihar...
Ortaca da intihar...