İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal Göcek Gazetesi'ne Verdiği Demeç

Mahmut Tanal Göcek Koyları için Hukuksal Mücadele edilmesi gerektiğini açıkladı

İstanbul Milletvekili Av. Mahmut Tanal Göcek Gazetesi'ne Verdiği Demeç
10 Nisan 2021 - 17:01 - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 - 21:47
GÖCEK, Yeni yayına giren Göcek Gazetesini duyunca çok mutlu oldum. Türkiye’de basının durumu ortada. Özellikle yerel basının ne zorluklar içinde görev yaptığını biliyor ve izliyorum. Yayın hayatına girişiniz Bölgeniz ve ülkemiz için çok önemli. Size ve çalışma arkadaşlarınıza başarılar dilerim.
CHP Genel Başkan Yardımcısı Ahmet Akın başkanlığında oluşturulan Milletvekilleri v e PM üyeleri ile birlikte Isparta Vilayetinde incelemelerde bulunduktan sonra üç gün Fethiye’deyim. İlçe Başkanımız Mehmet Demir ile birlikte Fethiye esnafını ve sokaktaki vatandaşlarla yapılan diyalog ve sohbetlerden ortaya çıkan tablo hiçte iç açıcı ve iyi olmadığını gördük.
Halk işsizlikten bunalmış durumda, Pahalılıktan şikâyetçi, özellikle tarım ve hayvancılıkla uğraşanları yaka silkerken görmek gerekir. Bu mevcut zor durumlara ek olarak İktidarın savurgan, gereksiz harcamaları nedeniyle israfçı tutumundan şikâyetçi. Pahalı gübre, fahiş mazot, ilaçlara rağmen tarlasını ekmeye çalışan çiftçi şikâyetçi, Turizmciler Korona sürecinde yeterince destek alamadıkları için şikâyetçi, Dış politikada yalnızlaşan Türkiye’nin hali ortada, emeklilikte yaşa takılanların yürüyecek hali kalmadı.

Fethiye esnafında, sokaktaki vatandaşlar arasında yüzü gülen yok.
Yukardaki yakınmalar yanında güzelliklerde var Fethiye’de. Özellikle Fethiye Belediyesi, yoksul kenar mahallerde ciddi yatırımlar ve hizmetler götürmüş. Alkışlamak gerekir. Belediyemiz ve ekibi çok iyi çalışıyor. Güzel işler yapıyorlar. Kutluyorum.

Göcek’te derin bir üzüntü var. Göcek sahilleri iktidar tarafından peşkeş çekilmiş Göcek’in güzel koylarından İnce burun kıyıları ihale edilmiş. İhaleyi alan şirket Korona yasaklarını fırsat bilerek işgal etmiş ve inşaata başlatılmış. Bu fırsatçılıkların bile kıyıların, koyların halktan nasıl kaçırdıklarının açıkça göstermektedir.

Anayasamızın 43. Maddesine göre kıyılar ve sahil şeritleri vatandaşın kullanımından çıkarılıp özel veya kamu tüzel kişilere tahsis edilemez.

Mevcut ihale Anayasaya aykırıdır. Halkın sağlıklı çevrede yaşama hakkı olması nedeniyle iptal davası açacağız. Burada yaşayanların sağlıklı ortamda, çevrede yaşama hakları ihlal ediliyor.

Her ne kadar usulüne uygun olsa da anayasaya ve etik kurallara aykırı bu konu için ilgili prosedürü başlatıp, iptal davası açmayı düşünüyorum. Göcek Halkının da desteklerini bekliyorum.



 
Bu haber 989 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balıkçılar dikkat! Denizlerde av yasağı başladı
Balıkçılar dikkat! Denizlerde av yasağı başladı
Fethiye'de Ünal Şöhret Dirlik son yolculuğuna uğurlandı
Fethiye'de Ünal Şöhret Dirlik son yolculuğuna uğurlandı