İngiliz acenteler karmızı listeye tepki gösterdiler

İngiltere’nin yaptığı son seyahat güncellemesi sektörde hayal kırıklığı hatta kızgınlık yarattı. Ülkemize turist getiren acenteler hükümetin bu kararlarına tepki gösterdiler..

İngiliz acenteler karmızı listeye tepki gösterdiler
09 Haziran 2021 - 12:44 - Güncelleme: 09 Haziran 2021 - 12:47
İngiltere’nin yaptığı son seyahat güncellemesi sektörde hayal kırıklığı hatta kızgınlık yarattı. Ülkemize turist getiren acenteler hükümetin bu kararlarına tepki gösterdiler....
Acenteler daha fazla ülkenin ya da destinasyonun yeşil listeye eklenmesini beklerken, bu beklenti gerçekleşmediği gibi yeşil listede bulunan ülkeler sarı listeye, sarı listede bulunanlar kırmızı listeye alındı.
Alınan kararlara göre kırmızı listede olan ülkelere gidenler ayrıca dönüşte paralarını kendileri ödemek kaydıyla 10 gün boyunca karantina otelinde kalmak zorundalar.. Bu yolcular, karantinanın ikinci ve 8’inci günlerinde PCR testi yaptıracak ve sonuç negatif çıkması durumunda karantina süresine 10 gün daha eklenecek.

Sarı listedeki ülkelere giden İngilizler ilse dönüşte kendilerini 10 gün boyunca izole edecek. Bu yolcular da yine izolasyonun 2. ve 8. gününde PCR testi yaptıracak.
Seyahat şirketlerinin hisseleri düştü
Seyahat güncellemesinin ardından TUI'nin hisseleri yüzde 4,5, British Airways'i de bünyesinde barındıran IAG'nın hisseleri ise yüzde 5 değer kaybetti.
Johan Lundgren: Hükümet kendi kurallarını çiğnedi
Konuyu değerlendiren EasyJet CEO'su Johan Lundgren, ''Hükümet kendi kurallarını çiğnedi, bilimi görmezden geldi ve insanların planlarını kaosa attı. Neredeyse hiçbir bildirimde bulunmadan ve hiçbir alternatif sunmadan Birleşik Krallık'ı dünyanın geri kalanına kapattılar.'' dedi. Lundgren ayrıca, Malta ve Balear Adalarındaki vaka sayılarının İngiltere'dekinden düşük olduğuna dikkat çekti.
Andrew Flintham: Müşteri güvenine inanılmaz darbe vuracak
TUI'nin İngiltere Müdürü Andrew Flintham ise hükümetin seyahatleri netleştirme sözünü yerine getirmemesinin insanların insanların harcama isteğine anlaşılmaz bir darbe vuracağını söyledi. Flintham, ''Küresel Seyahat Çalışma Grubunun seyahatlerle ilgili net bir çerçeve oluşturacağına ve geçen yaz hepimizin maruz kaldığı zarar verici ikilemleri ortadan kaldıracağına ilişkin söz verilmesine rağmen Portekiz'in yeşil listeden çıkarılması müşteri güvenine inanılmaz zarar verecek.'' ifadelerini kullandı. Flintham ayrıca, İngiliz hükümetinin, diğer Avrupa ülkelerinin aksine, ülkeleri hangi verilere göre kırmızı, sarı ve yeşil olarak listelediğine ilişkin şeffaf olmayı reddettiğini söyledi.
Alan French: Verileri açıklayın
Thomas Cook'un CEO'su Alan French ise, hükümeti ülkelerin sarı, kırmızı ve yeşil listelere alınmasına neden olan dataları açıklamaya davet etti.
Türkiye kırmızı listede kaldı
İngiltere, ilk seyahat güncellemesinde kırmızı listede tuttuğu Türkiye’yi, yeni güncellemede de aynı listede tuttu. Türkiye’nin İngiltere pazarına dair umudu 3 hafta sonra yapılacak yeni seyahat güncellemesine kaldı.
İngiltere,den bölgemize en çok turist getiren 3 büyük acenteden biri olan Easyjet Türkiye iptallerinde süreyi uzattı.
İngiliz tur operatörü EastJet daha önce 1 Temmuz sonrası için Türkiye’ye rezervasyon yapılabiliyordu EasyJet sisteminde, şu anda anca 17 Temmuz sonrasına rezervasyon yapılabiliyor.
İngiltere son güncellemede Türkiye’yi, dönüşte yolcuların 10 günlük zorunlu otel karantinasına tabi tutulduğu ‘kırmızı liste’de tutmaya devam etmişti. Bunun üzerine diğer büyük tur acentesi Jet2Holidays, Türkiye programını 22 Temmuz’a kadar iptal ettiğini açıklamıştı.
İngiltere güncellemesinde Portekiz ve Yunanistan sarı listede gözüküyor...

 
Bu haber 548 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Fethiye Göcek Tüneli'ne 5 ayda 2 zam! Yeni geçiş ücreti ne kadar oldu?
Fethiye Göcek Tüneli'ne 5 ayda 2 zam! Yeni geçiş ücreti ne kadar...
Gezi Dönüşü Midibüs Devrildi 22'si öğrenci 25 Yaralı
Gezi Dönüşü Midibüs Devrildi 22'si öğrenci 25 Yaralı