Göcekliler dünyaca ünlü İnceburun Koyu'na sahip çıkıyor

Göcek Halk Meclisi, İnceburun Koyu’nda yapılmaya çalışılan kaçak inşaat hakkında açıklama yaptı: “Göcek halkı, rant uğruna bu cennet koyların ve orman alanlarının işgaline karşı durmaya ve mücadelelerini sürdürmeye kararlıdır.”

Göcekliler dünyaca ünlü İnceburun Koyu'na sahip çıkıyor
01 Nisan 2021 - 08:00 - Güncelleme: 06 Mayıs 2021 - 12:59
Muğla’nın Fethiye ilçesine bağlı Göcek Mahallesi’nde yer alan İnceburun Koyu’nda, sokağa çıkma kısıtlamasından faydalanan 20 kişi kaçak inşaat yapma girişiminde bulundu. Çevrecilerin tepkileri sonucunda durdurulan çalışma ile ilgili bir açıklama da Göcek Halk Meclisi’nden geldi. “Göcekliler, Göcek koylarının rant uğruna talan edilmesine karşı birlik oldu!” başlıklı açıklamada, “Tüm dünyanın yat turizmi cenneti olarak bilip tanıdığı Göcek koylarındaki bu ve benzeri yapılaşmaların doğaya geri döndürülemez zararlar vereceği/verdiği açıktır. Göcek halkının bu uğurda verdiği mücadele hukuki zeminlerde devam edecektir.  Göcek halkı, rant uğruna bu cennet koyların ve orman alanlarının işgaline ve yapılaşmasına birlik içerisinde karşı durmaya ve mücadelelerini sürdürmeye kararlıdır” ifadeleri kullanıldı.

“RANT UĞRUNA TALAN EDİLMESİNE İZİN VERİLMEYECEK”

Açıklamada, İnceburun Mevkii Kıyı kesiminde yer alan bölgenin Biki Turizm Ltd. şirketine 9 yıl 3 aylığına kiralandığı belirtilirken, “Göcek halkının yıllardır denize girmek, piknik yapmak amacıyla gittiği ve Göcek’ten kara yoluyla ulaşılabilen birkaç koydan biri olan, İnceburun Mevkii Kıyı Kesiminde 3.Derece Sit alanıında kalan 3.459 m2’lik bir alanın, Biki Turizm Ltd. Şirketine 9 yıl 3 aylığına kiralandığı belirlendi. Sokağa çıkma yasağının uygulandığı 28 Mart tarihinde, İnceburun koyunda inşasına başlanan sözde günübirlik tesis, durumu fark eden vatandaşların müdahalesiyle engellendi. Muçev ve Biki Turizm Ltd. Şti arasında imzalanan kira sözleşmesine istinaden başlatılan çalışmalar duyarlı çevreci vatandaşların şikayetleri ve müdahaleleri sonucu durdurulmuş, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Muğla İl Müdürlüğü ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü tarafından inceleme başlatıldığı bildirilmiştir. Beton dökülerek çakılan kazıklar yıkılmış ve inşaatı, gerekli yasal izinleri almadan başlattığı anlaşılan kiracı firma sahibi ve çevreci vatandaşlar arasında sert tartışmalar yaşanmıştır. Göcek halkı, yıllardır doğal haliyle kalması için uğraştığı bu koyların, günübirlik tesis adı altında ‘Beach Club’lara dönüştürülmesine ve rant uğruna talan edilmesine izin vermeyecektir” denildi.

NE OLMUŞTU?

Muğla'nın Fethiye ilçesindeki İnceburun Koyu'nda, kaçak inşaat çalışması yapan 20 kişi çevrecilerin tepkisi ile karşılaşmış, çevrecilerin ihbarı sonucu Göcek Jandarma Karakol Komutanlığı ekipleri olay yerine gelerek inşaat çalışmalarını durdurmuş, çakılan kazıkları yıkmıştı. Durumun, Çevre ve Şehircilik Muğla İl Müdürlüğü ve Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü ekiplerine bildirilmesine üzerine inceleme başlatılmıştı. Sokağa çıkma kısıtlamasında inşaat çalışmasını yürüten 20 kişiye toplam 63 bin TL para cezası kesilmişti.
 
Bu haber 1803 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Fethiye Göcek Tüneli'ne 5 ayda 2 zam! Yeni geçiş ücreti ne kadar oldu?
Fethiye Göcek Tüneli'ne 5 ayda 2 zam! Yeni geçiş ücreti ne kadar...
Gezi Dönüşü Midibüs Devrildi 22'si öğrenci 25 Yaralı
Gezi Dönüşü Midibüs Devrildi 22'si öğrenci 25 Yaralı