Göcek koyları, denizlerimiz, çevremiz ve geleceğimiz için endişeliyiz...

Yaşadığımız coğrafyanın incisi, kıyı ve koylarımızın benzeri görülmemiş bir yıkım ile karşı karşıya kaldığına tanık oluyoruz.

Göcek koyları, denizlerimiz, çevremiz ve geleceğimiz için endişeliyiz...
23 Mayıs 2021 - 13:55 - Güncelleme: 28 Mayıs 2021 - 15:50

GÖCEK- Yaşadığımız coğrafyanın incisi, kıyı ve koylarımızın benzeri görülmemiş bir yıkım ile karşı karşıya kaldığına, gözümüz gibi korumamız gereken doğal değerlerimizin geri dönüşülemez bir şekilde harap edilmesine tanık oluyoruz.

Biz Muğla’da yaşayan yuttaşlar olarak halkın kullanımındaki doğal alanların, kıyı, iskele ve halk plajlarının işletme hakkının; ihale, ilan ve duyuruya ihtiyaç duymadan özel işletmelere kiralanmasından ve yapılaşmaya açılmasından son derece rahatsız ve endişeliyiz . Korunması gereken kamusal ve doğal alanlarımızın özelleştirilerek, alınıp satılan, devredilen birer meta haline gelmesini ve halkın kullanımını mümkün kılmayan bu uygulamaları endişe ile izliyoruz.
Alt yapısı bile bulunmayan bu doğal alanların; çevreye, ekosisteme ve uzun vadede turizme vereceği zararlar gözetilmeden yapılaşmaya açılması, geri dönüşü olmayan çevresel tahribatlara sebebiyet verecektir.
Son zamanlarda, İnceburun, Yassıcalar, Akmaz plajı gibi basına da yansıyan kiralama duyumları, burada yaşayan ve burayı seven tüm insanları ve ülkemizin değişik yerlerinden buraya tatile gelen tüm yurttaşları derinden yaralamıştır.
Bugüne kadar doğal haliyle korunmuş kıyılarımızdaki yapılaşmaya ve projelere tepkiler çığ gibi büyümektedir. Bunun gibi , farklı yerlerde de benzer ihale duyumları, bu ve benzeri doğal alanlara iş makinesi ve inşaat malzemesi götüren araçların faaliyetleri son derece rahatsız edici boyutttadır. Özellikle; sokağa çıkma yasağı olan günlerde bu alanlara yapılan inşaatlar bir çok soru işaretini de beraberinde getirmektedir. Yapılan işlemlerin yasal olduğunu belirten ihale ilanları, yapılacak planların resmi kurum onayları kamu ile paylaşılmalıdır. Bu konuda yetkili mercilerden de resmi bir açıklama yapılmaması ülkesini seven, doğasını korumak isteyen insanları yalnızlığa ve karamsarlığa itmekte, kamu huzurunu bozmaktadır.
Bu konuda, burada yaşayan insanlar ve sivil toplum kuruluşları olarak hukuki çerçevede mücadelemizi devam ettireceğimizi duyurmak istiyoruz.
Bundan sonra atılacak adımlarda, yerli halkın ve buraları karşılıksız seven insanların görüşü, teknik bilgilerin ve bilimsel raporların gözönüne alınmadığı her uygulama, telafisi olmayan büyük zararlar getirecektir.
Bölgemizdeki gelişmelere yönelik süreçlerin sağlıklı yürüyebilmesi için, işbirliği, çalıştay , fikir paylaşımı gibi ortak akıl çalışmalarına her daim hazır olduğumuzu bildirmek isteriz.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Göcek Atatürkçü Düşünce Derneği, Göcek Halk Meclisi,Göcek kültür ve turizm derneği, Fet-Der ve Göcek Hayvan Kurtarma derneği’nin ortak açıklamasıdır:


Bu haber 599 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
 Akköprü Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek
Akköprü Hidroelektrik Santrali özelleştirilecek
Merkez Bankası yerel seçim sonrası frene bastı
Merkez Bankası yerel seçim sonrası frene bastı