Fethiye CHP İlçe Örgütü geniş çaplı eylemlere başlayacağız"

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Muğla Milletvekili Burak Erbay, CHP Parti Meclis Üyesi Hasan Efe Uyan ve CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir ile birlikte MUÇEV tarafından ihaleye verilen Karataş Plajında hükümet yetkililerine seslenerek,” Bizler devletine vergisini ödeyen, insanlarız. Bizi bu plajlardan mahrum etmek isteyecek bu uygulamalardan vaz geçelim diyoruz. Eğer ola ki bu uygulamalardan vazgeçilmez ise, bölge halkı ile daha kitlesel bir kalabalık ile burada eylemler yapacağız” ifadelerinde bulundular.

Fethiye CHP İlçe Örgütü geniş çaplı eylemlere başlayacağız"
18 Mayıs 2021 - 15:53
Geçtiğimiz günlerde Kargı Mahallesi ve Çiftlik Mahallesi sınırlarında yer alan Karataş Plajının MUÇEV tarafından ihaleye verilerek özelleştirilmesi, Fethiye ve Muğla gündemine bomba gibi düşmüştü. İhale konusu Fethiye halkı tarafından en çok konuşulan konu iken, 29 Nisan tarihinde gerçekleşen 17 günlük tam kısıtlama sürecinde plaja ahşap yapılar yapılmaya başlamış ve bir çok siyasi yetkili de konu hakkında açıklama yaparak yapılan ihaleden geri dönülmesi istenmişti. Kısıtlamanın bittiği gün ise Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, parti yönetim kurulu üyeleri ve bazı belediye meclis üyeleri ile birlikte CHP Parti Meclis Üyesi Hasan Efe Uyan ve CHP Muğla Milletvekili Burak Erbay ile birlikte  Karataş Plajında bir araya gelerek yetkililere seslendi.
Yapılan ihalenin halktan habersiz ve usulüne aykırı bir şekilde yapıldığını belirten Cumhuriyet Halk Partisi Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, “MUÇEV ismi adı altında ne iş yaptığı ve kime hizmet ettiği belli olmayan bir şirket, halkın kullanmakta olduğu son plajları da AKP yandaşlarına peşkeş çekiyor. Biz bu yanlışa müsaade etmeyeceğiz ve karardan geri dönülmesini istiyoruz. Eğer ki bu çağrımız yerini bulmaz ise, bölgede halkımız ile birlikte geniş çaplı eylemlere başlayacağız” dedi.
AK Parti hükümetinin ülkenin dört bir yanında yer alan güzellikleri yandaşlarına peşkeş çektiğini iddia eden CHP Parti Meclis Üyesi Hasan Efe Uyan ise, “Ne yazık ki AKP iktidarı 20 yıllık alışkanlıklarından vazgeçmiyor. Kamusal alanlar gasp etmekten, halkın alanlarını gasp etmekten geri durmuyor. Bu alanları yandaş şirketlere peşkeş çekmekten hız kesmiyor. Ne yaparlarsa yapsınlar. Türkiye’nin dört bir tarafında bu gibi alanların gasp edilmesi yönünde karşı karşıyayız. Mücadelemiz eksilmeyecek. Cumhuriyet Halk Partisi örgütleri olarak, Fethiye’deki mücadelemizden geri durmayacağımızı bir kez daha hatırlatıyoruz” ifadelerinde bulundu. 
Halkın plaj ve mesire alanlarını kullanmasının anayasal hak ve özgürlük olduğunu belirten Cumhuriyet Halk Partisi Muğla Milletvekili Avukat Burak Erbay, “Dünya cenneti Fethiye’mizin Kargı ve Çiftlik Mahalleleri sınırlarında yer alan Karataş Plajındayız. Muğla bölgesi Dünya cenneti bir bölgemiz. Biz bu bölgede doğup, büyüyen insanlar olarak, gelen misafirlerimizi koylarımızda ve denizlerimizde ağırlamaktan memnun ve mutluyuz. Ancak bu misafirlerimizi ağırlarken, bizim bölge halkımızın da anayasal hakkı olan bu plajları ve ormanları kullanma haklarının kısıtlanmasını istemiyoruz. Karataş Plajı da bölgede yaşayan Kargı’lı, Çiftlik’li, Yanıklar’lı ve Fethiye’li hemşerilerimizin gelip, herhangi bir ücret ödemeden nefes alıp denize girdiği bir bölgedeyiz. Ancak pandemi sürecinden kısa bir süre önce, bir gece ansızın plaja binaların konduğunu gördük. Konu ile ilgili araştırma yaptığımızda, ne bölgedeki yerel yöneticilerin, ne siyasi parti temsilcilerinin, nede muhtarlarımızın bilgisi olmayan bir yapılaşma ortaya çıkmakta. Biz böyle bir şey olamaz dedik ve inanmadık. Ama gelip baktığımızda bu koruma bölgesinde, insanların denize girdiği bu alanda bu yapıların olduğunu kendi gözlerimizle gördük. Resmi olarak bu binaların kime ait olduğunu kimse bilmiyor. Çeşitli rivayetler var. Bir takım şirketlerin buraya gelerek çalışma yaptığını veyahut da son zamanlarda Muğla’nın kıyılarında ismi sık sık geçen, devletin tasarrufu yerlerde ekonomik olarak ciddi gelir elde eden, MUÇEV isimli, vakıf veya şirket, tüzel kişiliği kesin olmayan bir vakıf bilmiyoruz. Ben Muğla Milletvekili olarak bile bilmiyorum. Buradaki bu yapıyı kim yapıyor? Kime sordunuz? Kimden izin aldınız? Bu da eğer diğer örnekleri gibi ise, yarın buraya pahalı  şezlonglar koyarak, pahalı giriş fiyatları koyarak vatandaşın girmesini engelleyecek misiniz? Biz buraya bunu sormak için geldik. Tabiki bölgenin güzelleşmesini bizde istiyoruz. Elbette yatırımlar yapılacaktır. Ama kötü örnekleri biliyoruz. Artık o şirketlerin girdiği yerlere bizim Muğlalı hemşerilerimiz gelip denize giremiyorlar. Bu nedenle biz Cumhuriyet Halk Partililer olarak buradaki gizemli çalışmanın ardından kim yada kimler çıkacak çok merak ediyoruz. Edindiğimiz bilgiye göre buranın ihale bedelleri çok yüksek. Dolayısıyla işletmeci, buraya yatırdığı paranın kat ve katını kar etmek isteyecek. Dolayısı ile buda halkımıza yansıtılacak. Biz halk olarak buna karşıyız. Biz ender kalan, ücretsiz olan yerlerde Fethiye halkının herhangi bir ücret ödemeden gelip buradan yararlanmasını istiyoruz. Bu da en doğal hakları. Buradan tüm yetkililere sesleniyoruz. Yarın hiç kimse bizim bilgimiz yoktu demesin. Bizler devletini seven insanlarız. Bizler devletine vergisini ödeyen, insanlarız. Bizi bu haktan mahrum etmek isteyecek bu uygulamalardan vaz geçelim diyoruz. Eğer ola ki bu uygulamalardan vazgeçilmez ise, bölge halkı ile daha kitlesel bir kalabalık ile burada eylemler yapacağız” dedi

 
Bu haber 473 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Çiftçilere Uzmanından Kene Uyarısı
Çiftçilere Uzmanından Kene Uyarısı
Hediyelik Eşya Yapılan Evde Yangın
Hediyelik Eşya Yapılan Evde Yangın