Fethiye Belediyesi'nin 'Bizim Bahçe' projesi başladı

Proje kapsamında ilk belirlenen nokta Çenger Mahallesi oldu. Çenger Mahallesi’ne yaklaşık 100 adet ceviz ağacı dikimi yapıldı.

Fethiye Belediyesi'nin 'Bizim Bahçe' projesi başladı
08 Mayıs 2021 - 14:03 - Güncelleme: 12 Mayıs 2021 - 21:14
FETHİYE - Fethiye Belediyesi ve beraberinde S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi ile Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi'yle birlikte Fethiye Belediyesi'ne ait çeşitli alanlardaki 270 dönümlük tarım alanında 'bizim bahçe' projesini başlattı.

Proje kapsamında ilk belirlenen nokta Çenger Mahallesi oldu. Çenger Mahallesi’ne yaklaşık 100 adet ceviz ağacı dikimi yapıldı. Ağaç dikimine Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, Sivas’ın İmranlı ilçesi Belediye Başkanı Murat Açıl, Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, CHP Fethiye İlçe Başkanı Mehmet Demir, STK’lar, belediye meclis üyeleri, kooperatif temsilcileri, belediye daire amirleri, Fethiye Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü personeli katılım sağladı.
Karaca, “Her zaman üretime ve üreticiye destek vereceğiz”
Fethiye Belediye Başkanı Alim Karaca, “Kooperatif Başkanlarımız, STK’lar, Muhtarımız ve daire amirlerimizle bölgemizde bir aktivite düzenliyoruz. Fethiye Belediyesi’ne ait 270 dönüm arazi üzerinde bir kampanya başlattık. Kooperatiflerimiz, halkımız ve Belediyemiz işbirliğinde ‘bizim bahçe’ adı altında projemizi yapıyoruz. Halkımız aileleriyle birlikte ekim ve dikimini yapacaklarını hobi bahçeleri yapıyoruz. Tabi üretilen ürünler olacak. Kooperatiflerimizin gelişmesi için onlarla işbirliği yapıyoruz. Kooperatiflerin üretim yaptığı bu ürünleri, Belediyemiz işbirliğinde tüm Türkiye’ye pazarlayacağız. Kadın Kalkınma Kooperatifimizle zaten 41 mahallemizde çalışmalarımız devam ediyor. Coğrafi işaret aldığımız Üzümlü Dastarı ve Kayaköy Halısıyla ilgili de projelerimiz hızla sürüyor. Üretime her zaman destek vereceğiz. Buradaki üretici vatandaşlarımızın ekonomisine katkı sağlayacağız” dedi.
Tanal, “Karaca’yı tebrik ediyorum”
Cumhuriyet Halk Partisi İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal, “Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’yı kutluyorum. Özellikle sosyal belediyecilik adına burada kooperatiflerimizle birlikte meyve ağaçlarını köylerimize dikiyoruz. Şuanda ekimi yaptık. Buranın hem ekimini yapacaklar, hem de bakımını yapacaklar. Kendilerini kutluyorum” 
Çiğdem Karaca, “Bu bahçeler hepimizin”
S.S. Likya Fethiye Kadın Girişimi, Üretim, İşletme ve Kalkınma Kooperatifi Başkanı Çiğdem Karaca, “Biz ağaçlarımızı kesmiyoruz, ağaçlandırıyoruz. Belediyemizin mevcut tarım arazilerini iki kooperatif ve Fethiye Belediyesi olarak ağaçlandırma projesi başlattık. Elimizde bulunan ağaçları dikimine Çenger Mahallemizde başladık. Bakımını da üsleniyoruz. Gelecek nesillere bir armağanımız olsun. Avakodo, İncir ve narenciyenin her türünü toprakla buluşturmak istiyoruz. Ayrıca aileler çocuklarıyla birlikte buralara gelsinler, bakımlarıyla uğraşsınlar. Bu bahçeler hepimizin olsun. Bu amaçla yola çıktık. İnşallah hayırlısı olsun” dedi.
Ünal, “Yüksek kaliteli mal üreteceğiz”
Fethiye Ata Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Hüseyin Fikret Ünal, “Tarımın önemi bir kez daha anlaşıldı. Yeniden üretim diyerek çıktığımız yolda Fethiye kırsalını Belediye ile bütünleştirerek katkıda bulunmak istiyoruz. Katma değeri yüksek kaliteli mal üreterek Türkiye piyasasına Fethiye’nin markasını çıkarmak istiyoruz. Susam ve tarhanamızı üretmeye başladık. Kırsal kesime elini uzatan Fethiye Belediye Başkanımız Alim Karaca’ya teşekkür ediyorum” dedi. 
Bu haber 707 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balıkçılar dikkat! Denizlerde av yasağı başladı
Balıkçılar dikkat! Denizlerde av yasağı başladı
Özgür Özel'den Hatay çıkışı: İptal olmak dışında seçenek yok
Özgür Özel’den Hatay çıkışı: İptal olmak dışında...