Bugün itibariyle serbest

Koronavirüs tedbirleri kapsamında düğünlerde yasaklanan bazı uygulamalar, bugün yani 15 Haziran itibariyle yeniden serbest oldu.

Bugün itibariyle serbest
15 Haziran 2021 - 22:04
1 Haziran’dan itibaren başlayan yeni normalleşme adımlarının ardından, Bakanlık tarafından yayınlanan genelgede, düğün ve nikah işlemlerinin nasıl yapılacağına dair de bilgiler verilmişti. Buna göre 1 Haziran’dan sonra açık alanlarda yapılacak düğünlerde kurallara uyulması, kapalı alanlarda yapılacak düğünlerde ise asgari 6 metrekare alan bırakılması ve 100 davetli sınırının gözetileceği bildirilmişti.
BUGÜN SINIRLAMA KALKTI
İçişleri Bakanlığı tarafından yayınlanan genelgeye göre, 15 Haziran yani bugün itibariyle tüm kurallara uyulması şartıyla davetli sınırlaması kaldırıldı. Kına ve nişan merasimlerinin ise 1 Temmuz’dan sonra yapılabilecek.
YİYECEK – İÇECEK İKRAMI DA YAPILABİLECEK
Bugünden (15 Haziran) itibaren gerçekleştirilecek düğünlerde açık veya kapalı mekan fark etmeksizin davetli sınırı kaldırılırken, yine açık veya kapalı mekan fark etmeksizin yiyecek- içecek ikramı yapılabiliyor. Ancak kapalı alanlarda yapılacak düğünlerde yine kişi başına en az 6 metrekare alan bırakılması şartı aranıyor.
SAAT SINIRI DEVAM EDİYOR
Düğünlerde saat sınırı ise devam ediyor. Buna göre düğünlerin en geç saat 21.00’de sona ermesi gerekiyor.
 
Bu haber 356 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Fethiye'de Ünal Şöhret Dirlik son yolculuğuna uğurlandı
Fethiye'de Ünal Şöhret Dirlik son yolculuğuna uğurlandı
Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Festivali Başlıyor
Fethiye'de Dastar ve Kuzugöbeği Festivali Başlıyor