Batı Torosların en büyük yayla göçü heyecanı sürüyor

Yörük kültürünün bir parçası olan ve göçü sembolize eden, geleneksel “ Dört gün süren yürüyüşün ikinci gününde heyecan dinmedi

Batı Torosların en büyük yayla göçü heyecanı sürüyor
25 Haziran 2021 - 22:06 - Güncelleme: 03 Ocak 2022 - 12:46

Yörük kültürünün bir parçası olan ve göçü sembolize eden, geleneksel “ Dört gün süren yürüyüşün ikinci gününde heyacan sürüyor.
 

Komite Başkanı CHP  eski Millet Vekili Prof Dr Nurettin Demir “Yürüyüşümüzün ikinci Gününde  56 km'ye yaklaşan yürüyüşümüzde, zorlu parkurlar olsa da, doğanın farklı renklerini hayran hayran izleyerek, kokusunu içimize çekerek, keyifle yürüdük. 

İlk gün ilk durak Gökçeovacık, daha sonra Karacaören mahallesi ve Kızıldere olacak. Akşamı Çöğmen den aygır dağı eteklerinden vadi seyredilecek ve konaklanacak. 2. Gün Aygır - Çal dağı yamaçlarında çam ve katran ormanları arasından geçilerek Kızlanolukta öğle dinlencesi ve sohbetleri yapıldı.

Akşam Karagilli asırlık Çınar ağacı altında yorgunluk atık.  Yürüyüşün ikinci gününde  CHP eski Milletvekili Ömer Suha Aldan, nice sanatçı ve yerel yöneticilerle birlikte yürüyüşümüz göçümüz şenlendi, renklendi. Etkinlik yörüklerin öz kültürünün geleceğe yansıtılması bakımından çok önemli. Yürüyüşe Fethiye ilçesi Göcek’lilerin yanı sıra farklı illerden de katılımlar gerçekleşti. Yeni insanlar tanıdık, sohbet ettik, paylaştık.”dedi


Bu haber 2083 defa okunmuştur.

YORUMLAR

  • 0 Yorum

İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR x
Balıkçılar dikkat! Denizlerde av yasağı başladı
Balıkçılar dikkat! Denizlerde av yasağı başladı
Fethiye'de Ünal Şöhret Dirlik son yolculuğuna uğurlandı
Fethiye'de Ünal Şöhret Dirlik son yolculuğuna uğurlandı